no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Frivillighetsattest

Ordfører Roar Jonstang under lanseringen av Frivillighetsattesten i 2016 Foto: Stig Erik Ask

Hurra for frivilligheten!

Frivillighetsattesten er et resultatet av et samarbeid mellom Nøtterøy kommune og Nøtterøy videregående skole. Attesten er en skriftlig og formell anerkjennelse av frivillig arbeid utført av elever ved skolen, og den skal motivere og oppmuntre elever til å drive frivillig arbeid både på- og utenfor skolen.

Nøtterøy VGS er første skole i Norge med dette tilbudet. Det var i utgangspunktet psykologspesialist Anne Kristin Imenes som kom med ideen Etter å ha loddet stemningen blant elevene, som var svært positive, startet samarbeidet mellom kommunen og skolen for å få dette til.

Underveis har det blitt holdt en logokonkurranse som ble vunnet av Emilie Bakke-Jakobsen, og det er nå hennes logo som pryder attesten. 13. desember 2016 ble attesten lansert med blant annet ordfører Roar Jonstang tilstede.

Emilie Bakke-Jakobsen vant logokonkurransen

Emilie Bakke-Jakobsen vant logokonkurransen Foto: Stig Erik Ask

Hva er en frivillighetsattest, og hva skal til for å få en?

Frivillighetsattesten er delt i tre nivåer, og her er det antall timer og størrelsen på engasjementet som gjelder - ikke hvor flink du er. Absolutt alle kan bidra på et nivå de selv velger. Skolen og kommunen ønsker å oppmuntre elever til frivillig arbeid, noe som vil gi elevene en mestringsopplevelse på en annen arena enn skolen, og en følelse av å kunne gjøre en forskjell for medmennesker.

Elever gjør mye frivillig innsats på fritiden. De er aktive som speiderlederer, de fungerer som trenere for barn i ulike aktiviteter, de er flyktningevenner,  aktivitetsvenn for eldre eller de er engasjert i organisasjoner som for eksempel Røde Kors eller Norsk Folkehjelp. På skolen engasjerer de seg i elevrådet, jobber med skolemiljøet, med Hei-uka og med skolens egen hjelpeaksjon, Aksjon Akutt Hjelp. Alle disse tingene er eksempler på frivillighet som de nå kan få en attest på som er flott å legge ved en CV. På attesten vil det stå hvor mange timers arbeid som er utført, og den vil bli utdelt på skoleavslutningen etter endt skolegang på Nøtterøy VGS.

Lokalavisen Øyene 27.06.2019 Vil ha flere frivillige

Utdeling av frivillighetsattesten på avslutningen til vg3 i Oseberg Kulturhus 2019

Utdeling av frivillighetsattesten på avslutningen til vg3 i Oseberg Kulturhus 2019. Foto: Kjersti Holm

Utdeling av frivillighetsattesten på avslutningen til vg3 i Oseberg Kulturhus 2018

Utdeling av frivillighetsattesten på avslutningen til vg3 i Oseberg Kulturhus 2018 Foto: Kjersti Holm

Publisert: 16.06.2020 Oppdatert: 23.06.2020 kl.11:37