Hvem bør få Vestfolds litteraturpris?

Skriving i bok
Nå kan DU foreslå hvem som bør få Vestfolds litteraturpris 2024. Foto: FOTO: Getty Images

Av:

Steinar Engeland

Publisert:

25.06.2024

Oppdatert:

25.06.2024 kl.13:30

Vet du om en forfatter som er tilknyttet Vestfold som fortjener heder og ære for sitt arbeid? Da kan du foreslå din kandidat til Vestfolds litteraturpris 2024.

Litteraturprisen er på kr. 25 000 og tildeles årlig en forfatter som personlig eller gjennom sitt forfatterskap har tilknytning til Vestfold. Formålet med prisen er å synliggjøre, stimulere og utvikle den litterære skriftkulturen i fylket. I tillegg til pengebeløpet mottar prisvinneren et arbeid av en vestfoldkunstner.

Håper på mange forslag

Kandidater til prisen kan kun foreslås av andre enn kandidatene selv. Juryen som tildeler litteraturprisen er bredt sammensatt fagjury, og ledes av hovedutvalgsleder Jan Birger Løken.

- Vestfold et litteraturfylke, med mange dyktige og talentfulle forfattere som har satt – og setter – sitt preg på norsk litteratur. Litteraturprisen er på mange måter også en folkepris i tillegg til å være faglig begrunnet, siden innbyggerne selv kan foreslå kandidater. Vi håper på mange velbegrunnede forslag på kandidater fra hele fylket, sier Løken.

Slik foreslår du kandidater til prisene:

Send inn dine forslag og begrunnelser innen 15. august, ved å bruke skjemaene på disse nettsidene:

Vestfolds litteraturpris - Vestfold fylkeskommune