Stortingspresidenten på besøk

Mann på scene i mørk dress
Stortingspresident Masud Gharahkhani besøkte Greveskogen videregående skole i Tønsberg fredag 12. januar. Foto: Anders Palmer Holmen

Av:

Harald Haave

Publisert:

12.01.2024

Oppdatert:

12.01.2024 kl.15:18

Fredag var det storfint besøk på Greveskogen videregående skole i Tønsberg. Stortingspresident Masud Gharahkhani var gjesteforeleser for et 60-talls elever.

–Å få Stortingspresidenten på besøk som gjesteforeleser har vært svært hyggelig, sier rektor Bård Rune Romsøe Landa ved Greveskogen videregående skole.

Som stortingspresident er Gharahkhanis oppgave først og fremst knyttet til det parlamentariske arbeidet på Stortinget. Men han bruker også så mye tid han kan på å møte skoleelever. Det er ikke få skoler som har fått besøk av Stortingets president, som rangerer nasjonalt etter Kongen, men foran stats- og utenriksministeren.

Stortingspresident 2.jpg

Stortingets president var imponert over elevene på Greveskogen skole. Foto: Anders Palmer Holmen

Engasjerte elever

Nærmere 60 elever, deriblant et 20-talls elever, som har programfaget «Politikk og -menneskerettigheter»  var til stede da Stortingspresidenten gjesteforeleste.

-Jeg er imponert over elevene ved Greveskogen og engasjementet de viser. Jeg forstod at mange av de hadde egentlig avspasering i dag, men tok turen likevel. Det vitner jo om et stort engasjement, fremholdt Stortingspresidenten etter at “timen” var over.

Han påpekte videre at Greveskogen er en skole der det jobbes godt med demokrati, politikk og samfunn. -Det merka jeg også på spørsmålene jeg fikk fra elevene. Mange var veldig engasjerte, så på denne skolen kan det gå mange fremtidige stortingsrepresentanter, la Gharahkhani til.

Stortingspresident 3.jpg
-At unge har kunnskap om hvordan demokratiet og vårt politiske system fungerer, er helt avgjørende for at de skal kunne delta, påpekte Stortingets president. Foto: Anders Palmer Holmen

Hva lærte elevene i dag?

«I dag har jeg lært at selv den mest kompliserte politikken kan gjøres enkel å forstå, så lenge talsmannen er flink og engasjementet er høyt nok»

- August Kristian Ringvold Rønning

«Jeg syns det var veldig interessant og lærte mye. Jeg lærte at engasjement kan få deg en lang vei om du er villig til å legge inn arbeidet.»

- Iben Bredahl Kamfjord