Europeisk mobilitetsuke 2021

Sammen med mennesker over hele Europa blir vi i Vestfold og Telemark fylkeskommune oppfordret til å prøve alternativer til bilkjøring. Årets tema er "Hold deg sunn - reis bærekraftig".

Hvert år fra 16. til 22. september deltar mer enn 2000 europeiske byer i en felles kampanje for miljøvennlig transport. I år arrangerer vi Europeisk mobilitetsuke sammen med kommunene Midt-Telemark, Horten, Tønsberg, Sandefjord, Færder og Larvik, i tillegg til Bypakke Grenland. 

Sammen med mennesker over hele Europa blir vi i Vestfold og Telemark oppfordret til å prøve alternativer til bilkjøring. Det finnes mange alternativer til bil, og under mobilitetsuka utfordres du til å bytte ut noen av bilturene med sykkel, buss eller en gåtur. 

Ble du nysgjerrig? Følg med på Vestfold og Telemarks fylkeskommunes facebookside og instagramkonto for løpende oppdateringer. 

 

Nestensyklisten

Møt nestensyklisten. Hun som stadig tenker at hun skal sykle, men det kommer alltid noe i veien.

Yellow bike

Yellow bike er en kortfilm laget av amandaprisnominert filmskaper og animatør Mats Grorud fra Nøtterøy. Filmen gir en morsom påminnelse om at vi trenger ikke en ny og moderne sykkel for å kunne oppleve omgivelsene våre fra sykkelsetet.

Filmen kan bidra som en innfallvinkel til å snakke med barn og unge unge om viktige tema som fattigdom, helse og bærekraft. Den kan knyttes til flere av FNs bærekraftmål. Filmen kan oppfordre både til at gjenbruk er kult, og at man kan skape sin helt egen stil med å fikse/ «pimpe» opp en gammel sykkel.

Spørsmål til diskusjon kan for eksempel være om elevene vet hva som har skjedd med sykler de har vokst fra? Har de for eksempel noen gamle sykler hjemme som kan mekkes på, kanskje som et skoleprosjekt? Filmen gir også et godt grunnlag til  å snakke om FNs bærekraftsmål (1, 3, 5, 11 og 12).

Her kan du snurre film; Yellow bike

 

Eurpeisk mobilitetsuke nasjonalt

Les mer om mobilitetsuken nasjonalt her

Publisert: 22.06.2020 Oppdatert: 12.05.2023 kl.10:28