Imagine Norway

Imagine er en konkurranse for musikkutøvere i alderen 17-21 år, og arrangeres i mange land i flere verdensdeler. For første gang ble det arrangert en nasjonal finale i Norge i 2018, i Tønsberg - med fylkeskommunen som arrangør.
Fra «Imagine Finale Norway» i Tønsberg i 2018

Imagine er først og fremst en musikkonkurranse, men også en møteplass og kompetansearena for unge bandmusikere. Konkurransen er åpen for alle sjangre. Vinneren av Imagine Finale Norway får delta i den internasjonale finalen, der det deltar ungdom fra hele Europa, Sør-Amerika og Afrika, i framtida kanskje også fra enda flere deler av verden.

Vestfold fylkeskommune satser på å kunne arrangere en norsk nasjonal finale hvert år, i samarbeid med Jeunesses Musicales Norway og UKM Norge. UKM-fylkesfestivalene kobles på konkurransen slik at det kan inviteres deltakere fra hele landet gjennom UKM. Målet er at dette skal bidra til å løfte interessen for å drive med musikk blant ungdom, for å spille i band og for å delta i UKM. Arrangementet bidrar også til å sette Vestfold på kartet, både nasjonalt og internasjonalt.

 

Følg Imagine Norway på Facebook her

Publisert: 23.10.2019 Oppdatert: 23.01.2024 kl.11:48

Elin Feen
Rådgiver kultur / prosjektleder UKM