Koordinatorene i BRUA skal hjelpe til der alle eksisterende systemer i NAV og fylkeskommune er tatt i bruk, men der arbeidssøkere under utdanning fortsatt står i fare for eller har avbrutt videregående opplæring.
Prosjektets varighet er fra 2023 til 2026. BRUA er en videre utvikling av Samarbeidsmodellen (se under). Det er planlagt at modellen som utvikles i BRUA-prosjektet, blir videreført inn i drift etter prosjektets slutt i 2026.
Har du spørsmål, ta gjerne kontakt med en av prosjektkoordinatorene (faktaboks til høyre).
Mer om samarbeidsmodellen
Samarbeidsmodellen er et samarbeid mellom NAV Vestfold og Telemark, Vestfold fylkeskommune og Telemark fylkeskommune.
Hvis du som NAV-veileder trenger hjelp til å veilede arbeidssøkere som ønsker videregående opplæring for voksne, kan du ta direkte kontakt på telefon med veiledere i fylkeskommunen. Disse hjelper til med veien videre for søkere.
Veilederne i fylkeskommunene kan svare på spørsmål om hva arbeidssøker har av tidligere utdanning, hva som kan realkompetansevurderes, rett til rekvalifisering og eventuelt andre svar på spørsmål om utdanning.
Les mer i veiledningen om videregående opplæring for NAV-veiledere
Styrker individuelle opplæringsløp
BRUA-prosjektet handler om å styrke de individuelle opplæringsløpene (lilla boks i modellen over). Det skal skje ved å utvikle modellen med følgende samhandlingsroller og aktiviteter:
- Koordinatorrollen
- Etablering av lag rundt kandidaten
- Bedriftssamarbeid
- Tett på i skole og bedrift
- Styrking av overganger skole/lære og lære/arbeid
- Individuell tilpasning i samarbeid mellom NAV og fylkeskommunen