Analysenettverk Vestfold består av representanter fra Vestfolds seks kommuner, NAV Vestfold og Telemark, Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, Statens kartverk Vestfold og Telemark, Universitetet i Sørøst-Norge og Vestfold fylkeskommune. Det er Vestfold fylkeskommune som drifter nettverket og tar initiativ til å opprette prosjekt- eller arbeidsgrupper.
«Vi ser behovet for å styrke samarbeidet mellom kommuner, fylkeskommune og andre samarbeidspartnere innenfor kart, statistikk og analyse, og har derfor initiert Analysenettverk Vestfold som en felles samhandlingsarena. Nettverket skal bidra til bedre kunnskapsgrunnlag for offentlige og private aktører i Vestfold. »
- Bjørn Eirik Bergland, direktør for organisasjon
Eksempel på samarbeidsprosjekt: Bærekraftbarometeret
Et av de første prosjektene som nettverket har tatt tak i, er utviklingen av et bærekraftbarometer for Vestfold. Bærekraftbarometeret lanseres i mars.
– Vestfold trenger innsikt i bærekraftsutfordringer og -muligheter for å sikre en bærekraftig utvikling som ivaretar både dagens og fremtidige generasjoners behov. Dette arbeidet er godt forankret i Vestfoldplanen, kan vi bidra sammen til å oppnå fylkesmålet om å være et fylke som tar vare på natur, Oslofjorden og klima. Vestfoldplanen gir oss et felles rammeverk for å fremme miljømessig bærekraft i hele regionen, sier Bergland.
Bærekraftsbarometeret består av tre dimensjoner med ti indikatorer hver, basert på tilgjengelige data som oppdateres to ganger i året. Det sammenligner regionale og nasjonale data og er relevant for kommunene i Vestfold.
Bidrar til verdi for Vestfoldsamfunnet
Analysenettverk Vestfold spiller en avgjørende rolle i å samle og dele kunnskap på tvers av ulike sektorer og organisasjoner. Ved å identifisere og adressere kunnskapsbehov, bidrar nettverket til å styrke kunnskapsgrunnlaget for offentlige og private aktører i regionen. Dette fører til bedre planlegging, mer effektive tjenester og økt bærekraft i Vestfoldsamfunnet.

Nettverket fremmer samarbeid og innovasjon ved å initiere felles prosjekter innenfor kart, statistikk og analyse. Dette gir deltakerne mulighet til å dra nytte av hverandres kompetanse og ressurser, noe som resulterer i mer helhetlige og robuste løsninger på regionale utfordringer.