Nettverkssamling for bok til alle-bibliotekene 6. mars

De to ansvarlige for samlingen, Gro og Aase
Foto: VTFK

Publisert:

01.03.2024

Oppdatert:

01.03.2024 kl.10:36

Telemark fylkesbibliotek og Vestfold fylkesbibliotek fortsetter samarbeidet med Bok til alle-bibliotekene i de to fylkene. Kontaktperson for Telemark er Gro Kabbe, mens Aase Wivestad er kontaktperson for Vestfold. Arbeidet med Bok til alle-bibliotekene har sitt utspring i foreningen Leser søker bok.

Onsdag 6. mars blir det digital nettverkssamling fra kl 9.00 – 11.00.  Mange har meldt seg på, men vi har fortsatt plass til flere både fra folkebibliotek og VGS-bibliotekene. Universell utforming er tema for samlingen.  

Vi starter med Kristine Mesgrahl, som er rådgiver ved Fylkesbiblioteket i Akershus, Buskerud og Østfold.  Mesgrahl presenterer pilotprosjektet Universell utforming i folkebibliotek, "Pilotprosjekt: Universell utforming i bibliotek".

Deretter går vi videre til Ellen Marit Schjerverud, som er avdelingsleder for barneavdelingen ved Horten bibliotek.  Hun presenterer prosjektet Bok-til-alle-fysisk-og-digitalt. Hvilke  erfaringer og tips omkring universell utforming vil Horten bibliotek dele med oss etter at prosjektperioden er over? 

Etter en kort pause gir vi ordet til Rakel M. Skjerve, som er rådgiver og koordinator for universell utforming i Vestfold fylkeskommune. Skjerve vil si litt om fylkeskommunens rolle omkring universell utforming og om mulige former for tverrfaglig samarbeid.  

Sølvi Tellefsen, biblioteksjef for Lillestrømbibliotekene forteller om Lillestrøm biblioteks splitter nye lokaler ut fra et universelt perspektiv og med utgangspunkt i denne rapporten fra KS, Bibliotek Universell utforming for aktive og sosiale liv.  

Velkommen til nettverkssamling på nett! 

 

Les også artikkelen i Leser søker bok om Vestfold og Telemark som solid støttespiller gjennom alle år.


Emneord:

Fylkesbibliotek