E-bøker og lydbøker

Bookbites - en felles løsning for utlån av e-bøker fra bibliotekene
Illustrasjonsbilde av Bookbites på mobil
Book-bites appen på telefon

Gjennom appen BookBites har alle som har lånekort i et folkebibliotek eller er elev eller ansatt i en videregående skole tilgang til å låne fra et bredt utvalg e-bøker og e-lydbøker. Det er folkebibliotekene, bibliotekene i de videregående skolene og fylkesbiblioteket som samarbeider om denne løsningen.

Hvordan går du fram for å låne e-bøker?

  • Last ned BookBites appen:

        App Store   Google Play

  • Opprett en bruker ved å fylle inn navn, e-postadresse og lage passord. Deretter legger du inn nummeret på lånekortet ditt og oppgir PIN-koden. Om du er tilknyttet en av de videregående skolene kan du også logge deg på med Feide.

 

Se film om hvordan opprette bruker.

For å få hjelp til appen, ta kontakt med support@bookbites.com. Andre problemer kan sendes til kundeservice@bibsent.no. Husk å få med lånenummer, bibliotek, IOS/Android, type telefon/nettbrett og beskrivelse av problemet.

Som låner har du tilgang til hele vår samling av bøker og e-lydbøker. Utlånstiden er satt til 21 dager. Dersom du er låner i bibliotek i andre fylker, kan du ha tilgang til deres e-medier i tillegg til våre og disse kan ha andre innstillinger.

Innkjøp av nye titler gjøres annenhver uke mens e-bøker som er eldre enn to år, ligger tilgjengelig for alle. Dersom du ikke har mulighet til å få lånt en tittel, kan det være flere årsaker til det:

  • Det er en ny tittel som vi ikke har kjøpt inn
  • Det er en ny tittel som vi har kjøpt inn, men hvor alle lisensene er brukt opp.
  • Tittelen er eldre enn to år, men hvert lån koster over maksgrensen per lån som er satt for regionen (30 kr for e-bøker og 55 kr for e-lydbøker per lån)
  • Lånerens maks antall samtidige lån er brukt opp. Du kan låne inntil 2 lydbøker og 3 e-bøker samtidig.

BookBites gir lånerne mulighet til å ønske seg bøker gjennom valget «Ønsk bok» for titler som ikke er tilgjengelig for lån. Disse ønskene behandler innkjøpsgruppa som innkjøpsforslag. De gjennomgås samtidig med innkjøp av nye titler annenhver uke. Som låner må du følge med i appen for å se om titler du har ønsket deg, blir tilgjengelig for lån.

Vi har dessverre ikke mulighet til å kjøpe inn alle innkjøpsforslagene. Har du derimot fått reservert en tittel, så vil du etter hvert får mulighet til å låne den.

Les mer om samarbeidet rundt e-bøker her.

 

Mer om Bookbites

Få tilgang til markedsføringsmateriell som kan brukes for å markedsføre appen.

Les mer om Bookbites på tjenestens egen hjemmeside.

 

Andre ressurser

Nettbiblioteket er Nasjonalbibliotekets base med bøker gjort digitalt tilgjengelig. En stor andel av disse er fritt tilgjengelig for alle i Norge. Les mer om nettbiblioteket.

Verdensbiblioteket har e-bøker og lydbøker på andre språk enn norsk.  

Project Gutenberg består av over 60 000 e-bøker som nå er fritt tilgjengelig.

 

Anita Evensen
Rådgiver

Publisert: 07.08.2019 Oppdatert: 13.03.2024 kl.14:02