no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Fag- og svennebrevutdeling ved Holmestrand vgs

.Fylkesordføreren var imponert over bevertningen laget av kokkeelevene våre Foto: Marita Nilsen

Av:

Michelle S. Wirgenes

Publisert:

08.11.2018

Oppdatert:

17.09.2020 kl.17:17

"Gratulerer til alle nye fagarbeidere, dere er det behov for!" understreket fylkesordfører Rune Hogsnes onsdag kveld i åpningen av en høytidelig fag- og svennbrevutdeling ved Holmestrand vgs.

Elever på restaurant- og matfag og kokk og servitørfag imponerte!

Holmestrand vgs var vertskap for arrangementet og våre RM og KS-elever stod for bevertningen med både fingermat og deilige desserter. Her var det et imponerende utvalg og elevene fikk skryt fra de mange oppmøtte og til og med av fylkesordføreren selv!

93 ulike fag

Det ble delt ut fag-/svennebrev eller kompetansebevis i 93 ulike fag. Seksjonssjef i Vestfold fylkeskommunes utdanningsavdeling, Anine Fischer Bjelland, forteller at det i noen fag er mange nye fagarbeidere. 

– De fagene som også i år har flest fagbrev, er helsearbeiderfaget med 242 fagbrev og barne- og ungdomsarbeiderfaget med 161 fagbrev. Deretter følger Tømrerfaget (89) Salgsfaget (82), Elektrikerfaget (62), Logistikkfaget (60), Renholdsoperatørfaget (41), Anleggsmaskinførerfaget (37), IKT-servicefaget (36), Matrosfaget (35), Bilfaget lette kjøretøy (35), Kokkfaget (32), Produksjonsteknikkfaget (29), Yrkessjåførfaget (27), Motormannfaget (26) og Rørleggerfaget (18), sier Bjelland.