no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Holmestrand vgs starter opp programfaget E-sport skoleåret 2019-2020


Av:

Michelle S. Wirgenes

Publisert:

05.12.2018

Oppdatert:

17.09.2020 kl.17:17

Vi gleder oss til nysatsing til høsten! Denne uka kom pressemeldingen om at vi starter opp programfaget e-sport skoleåret 2019-2020.

Som første skole i Vestfold, og den fjerde skolen i landet, satser Holmestrand vgs på E-sport f.o.m. neste skoleår. Dette har den siste uka fått stor oppmerksomhet i mediene. Både Sandefjords blad, Tønsbergs blad og Sande avis og Jarlsberg Avis viet spalteplass til nyheten. Leder for hovedutvalget for utdanning i Vestfold gjestet også NRK Vestfold i et intervju om Holmestrandsatsingen på e-sport.

Leder for hovedutvalget for utdanning støtter nysatsingen

Leder for hovedutvalget for utdanning i Vestfold, Frode Hestnes, beskriver i et intervju med NRK Vestfold Holmestrand vgs som "innovative og langt fremme" når vi tilbyr dette som programfag . Han understreker også i pressemeldingen at arbeidslivet er interessert i kompetansen dette vil gi elevene.

-Dette er etterlengtet og ikke minst nytenkende. Som første skole ut i Vestfold, tror jeg faget E-sport blir svært populært blant ungdommene. E-sport gir ungdom med interesse for dataspill mulighet for mestring og å utvikle seg innenfor et skolefag. De utvikler ferdigheter som er etterspurt i arbeidslivet.

Les hele pressemeldingen her

Pressemelding:

E-sport blir fag i skolen

 

Holmestrand videregående skole vil fra høsten 2019 tilby programfaget e-sport. Dette vil være et femtimersfag elevene på alle linjer skal kunne velge med noen unntak. Faget vil inngå under programfaget toppidrett. E-sport er i dag en sterkt voksende sport og tas inn i klubber rundt om i landet.

 

Vestfoldpolitiker og leder i Hovedutvalg for utdanning, Frode G. Hestnes, er glad for å kunne introdusere Vestfold for et fag som E-sport.

–        Dette er etterlengtet og ikke minst nytenkende. Som første skole ut i Vestfold, tror jeg faget E-sport blir svært populært blant ungdommen. E-sport gir ungdom med interesse for dataspill mulighet for mestring og å utvikle seg innenfor et skolefag. De utvikler ferdigheter som er etterspurt i arbeidslivet, sier Hestnes.

 

Fjerde skolen i landet

Det er tre andre videregående skoler i landet som tilbyr dette programfaget. Holmestrand blir den fjerde. Dette vil gi ungdom med interesse for dataspill muligheter for å forbedre ferdighetene sine. I tillegg vil de jobbe med sentrale områder innenfor toppidrett som teamarbeid, planlegging og strategi, fysisk aktivitet og kosthold og ernæring. Det vil arrangeres skoleturneringer imellom skolene som tilbyr faget. Det vil også være et mål å kunne kvalifisere et lag til Telenorligaen. Flere bedrifter går nå ut og etterspør ferdighetene som disse ungdommene tilegner seg.

–        Dette er fremtidsrettet og vil gi Holmestrand videregående skole muligheten til å tilby et valg som ikke har vært tilgjengelig for elevene i fylket tidligere, sier rektor på Holmestrand videregående skole, Camilla Reidunsdatter Andreassen.

 

For mer informasjon kontakt:

Camilla Reidunsdatter Andreassen, rektor Holmestrand vgs, camillaa@vfk.no, 45227551

Frode G. Hestnes, Leder i Hovedutvalg for utdanning, frodeg.hestnes@vfk.no, 92445529

Orientering onsdag 30. januar

Onsdag 30. januar 2019 kl. 18.00 vil det være en orientering ved skolen om tilbudet.