no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Lærerik klassetur til Virgenes andelsgård


Av:

Michelle S. Wirgenes

Publisert:

28.09.2019

Oppdatert:

16.02.2023 kl.11:54

For tredje år på rad dro 1STAB på klassetur til Virgenes gård. Se film fra turen her!

Elevene ble invitert til gården til Michelle Wirgenes, kontaktlærer for 1STA, der de selv hadde ansvaret for å bygge leir, lage mat av gårdens råvarer og gjennomføre sosiale aktiviteter. Resultatet ble økt samhold og gode relasjoner både mellom elever og medfølgende lærere! 

Tverrfaglig oppgave om matproduksjon og bærekraftig utvikling

Det ble en nyttig gjennomgang av gårdbruker Tore Jardar Wirgenes som fortalte om regenerativt landbruk og hvordan matproduksjon og jordbruk kan bidra til å redusere klimagassutslipp ved karbonfangst. Dette var nyttig informasjon for elevene som noterte flittig til en tverrfaglig oppgave i engelsk og samfunnsfag om bærekraftig utvikling. 

Leirgruppe, matgruppe og sosialgruppe

Elevene ble delt i tre ulike grupper, en leirgruppe, en matgruppe og en sosialgruppe. Leirgruppa hadde ansvar for å sette opp telt, fyre bål og holde det hyggelig og ryddig i leiren i løpet av dagen, kvelden, natta og neste morgen. Med godt samarbeid fikk alle husvære for den kalde septembernatta.

Matgruppa sørget for pannekaker ved å hente egg hos hønene, male mel på gårdens mølle og finne oppskrift til røre. Samtidig skulle det lages pinnebrøddeig til kvelden og hovedrett til middagsmat. Hovedretten bestod ene og alene av råvarer elevene selv måtte høste på gården. Det ble flere ulike løsninger med ferskt kjøtt og nyhøstete grønnsaker rett fra jord til bord. Til slutt stod sosialgruppa for både felles quiz, varm badestamp og passet på at alle var inkludert i løpet av oppholdet.

Tverrfaglig samarbeid med fokus på et godt læringsmiljø

Holmestrand vgs har en økt satsing på et godt læringsmiljø, noe slike turer er et godt eksempel på! Flere lærere var involvert i dagen som startet med geografiekskursjon med siste stopp på gården. Geografilærer, Rikard, fortalte ivrig om meandersvinger og landskapet rundt gården. Kontaktlærerne, Michelle og Heidi og samfunnsfaglærer, Olav tok over roret for ettermiddagen og kvelden, og hadde en fantastisk dag sammen med elevene. Se flere bilder og film fra turen her!