no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Oppfordring til foreldre og foresatte i sommer

Kommunedirektør Hans Erik Utne og ordfører Elin Gran Weggersund har et klart budskap til foreldre og foresatte i sommer. Les brevet her.

Kjære foreldre og foresatte!

Nå er sommeren her, og med den en etterlengtet og vel fortjent sommerferie for alle våre flotte ungdommer! Det har vært fint å se hvordan ungdommene våre har taklet og holdt ut med alle endringene denne våren, og forståelig at de nå ønsker seg mer frihet og søker mer ut. Derfor har vi lyst til å minne om at foreldrerollen er ekstra viktig nå, og be dere passe ekstra på ungdommene våre nå i sommer. Her er noen tips:

  • Snakk med ungdommen din om smitteverntiltak; for eksempel holde avstand og ikke drikke av samme flaske.
  • Snakk med ungdommen din om de vanskelige valgene; hva gjør du hvis du for eksempel blir tilbudt alkohol, hvis du får vite om avtalte slåsskamper, eller er et sted hvor andre røyker cannabis? Hjelp ungdommen din til å ta gode valg.
  • Tilby deg å kjøre og hente når ungdommen skal ut, slik at du vet hvor ungdommen er, og hvem de er sammen med.
  • Ta deg gjerne en tur på de populære stedene der ungdommene samles.
  • Skaff deg en oversikt over hvem som er foreldre til ungdommens venner slik at du kan ta kontakt dersom det skulle oppstå noe.
  • Snakk med andre foreldre, bli enige om felles regler som for eksempel innetider.
  • Vær alltid tilgjengelig.
  • Skal ungdommen din overnatte hos venner, ring og sjekk at det er voksne hjemme der.
  • Ikke reis på hytta eller helgetur uten at du har klare avtaler med andre voksne som kan passe på.

 Denne sommeren kommer til å bli annerledes enn vi hadde sett for oss. Gjør ditt for at den likevel blir så trygg og god som mulig, både for deg og ungdommen din.

Er du bekymret for ungdommen din eller for andres ungdommer, kan du gjerne ta en telefon og drøfte bekymringen med Barneverntjenesten(95442020), Politiet (02800) eller via Politiets nettpatrulje Sør-Øst på Facebook (https://www.facebook.com/politietsorost/). Her kan du også sende melding på Messenger.

 

Med ønske om en riktig god og trygg sommmer,

 Kommunedirektør Hans Erik Utne

Ordfører Elin Gran Weggesrud

Publisert:

19.06.2020

Oppdatert:

17.09.2020 kl.17:17