no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Siste nytt om skolestart

Skolestart 2021 og viktig informasjon

Lokal smittevernplan er klar, oppdatert 19.aug 2021.

SANDEFJORD FOLKEHØYSKOLE - smittevernsplan 15.08.2021.pdf

Dette er nyttig lesning for alle som er opptatt av skolehverdagen vår og smittevernet. Planen er godkjent av kommuneoverlegen i Sandefjord.

Skolestart og åpningen søndag 22.august.

Åpningen 22.august:

Etter å ha konferert kommuneoverlegen i Sandefjord kommune, har vi samråd kommet frem til følgende skolestart 22.august 2021:

Vi gleder oss til å ta i mot dere elever med følge 22. august i perioden kl.13-15:30. Da blir du/dere møtt av ansatte som tar deg i mot. De som kjører deg eller er med deg, er hjertelig velkomne til å hjelpe deg inn med ting og ta en tur rundt på skolen. Vi kommer også til å sette frem litt kaffe og noe å bite i til gjester. Ansatte vil passe på at det er en forsvarlig mengde mennesker inne på samme tidspunkt på skolen, så vi alle kan overholde avstand. Så må de som følger, reise før vi har den offisielle åpningen kl 16:00 i gymsalen. Av smittevernmessige hensyn blir dette en samling som kun er åpen for kommende elever og ansatte.

Ved skolestart vil det bli utført hurtigtest ved ankomst skolen av alle ansatte og elever for å sikre en smittefri start av skoleåret. Dette er hurtigtester vi har fått av smitteteamet i kommunen og de er selvinstruerende og blir utført av hver enkelt.

Er du eller ditt reisefølge ikke friske ved skolestart, ber vi om at du holder deg hjemme til du er frisk. Dette blir ikke regnet som fravær.

Skulle du av en eller annen grunn være i en risikogruppe, ber vi om at du melder i fra til oss, så vi kan sikre deg en trygg skolestart.

Skolestarten

Hvilke tiltak som iverksettes og hvordan oppstartstiden blir, er vi i løpende dialog med kommuneoverlegen i Sandefjord for utforming av lokal smittevernplan. Den blir gjennomgått ved skolestart og lagt ut tilgjengelig for alle. Vi har fått klarsignal at vi kan starte opp på grønt nivå og Sandefjord kommune har utformet et infoskriv til våre kommende elever:

Informasjon til elever på videregående skole Gokstadakademiet Voksenopplæringen og folkehøyskole (002).pdf

Hovedpoenget er at testing skal erstatte smittekarantene og at følgende grupper er unntatt kravet om smitterkarantene:

 • De som er fullvaksinerte (med virkning en uke etter siste vaksinedose)
 • De som har gjennomgått covid-19 de siste 6 mnd
 • De som har fått 1.vaksinedose med virkning fra 3-15 uker etter vaksinasjonen, hvis disse tester seg mellom 3-7 dager etter siste nærkontakt med smittede.

Vaksine:

Alle som er elever på Sandefjord folkehøyskole 2021/22, kan få Covid19-vaksinen her i Sandefjord etter skolestart. Det gjelder både første og annen gangs vaksinering for de som ikke har fått tatt den hjemme. Dersom du får tilbud om vaksinering hjemme i løpet av sommeren, så tar du vaksinen hjemme. Men de som eventuelt ikke har fått vaksinen, trenger da ikke å blir forsinket til skolestart eller måtte dra hjem igjen bare for å gjøre det! Ved skolestart kartlegger vi hvem som ønsker å benytte seg av vaksinetilbudet i Sandefjord og samkjører dette med vaksineteamet i kommunenen. Vi legger opp til en effektiv vaksinering (dose1 & dose2) av alle elever som ønsker det, i tett samarbeid med Sandefjord kommune.

Har du spørsmål til dette eller ting du ønsker å informere oss om, ikke nøl med å ta kontakt:

E-post: sandefjordfhs@vtfk.no

Telefon: 33421790 / 90024602

Hjertelig velkommen!

 

Infoskriv til skolestart og linjebrev.

Nå er det ikke lenge igjen... Vi gleder oss. Det er ikke alle som har fått siste brevene fra oss, derfor legger vi de ut digitalt i tillegg her. Da kan dere lese dere opp på praktisk info og linjebrevet for din klasse.

Sees snart, ta kontakt hvis det skulle være noe du lurer på!

Informasjon skoleåret 2021-22.pdf

Sommerbrev til elever 2021-22_Animasjon og illustrasjon.pdf

Sommerbrev til elever 2021-22_Arkitektur og interiør.pdf

Sommerbrev til elever 2021-22_Fashion design og redesign.pdf

Sommerbrev til elever 2021-22_Filmproduksjon.pdf

Sommerbrev til elever 2021-22_Musikkproduksjon og låtskriving.pdf

Sommerbrev til elever 2021-22_Skuespiller.pdf

Sommerbrev til elever 2021-22_TMK.pdf

Nytt skoleår og oppstarten

Søndag 22. august starter vi skoleåret 2021/22. Et skoleår som vi gleder oss enormt til og som vi håper skal forløpe seg på en "normal" måte uten de store korona-tiltakene vi har sett i hele samfunnet de siste 1 1/2 årene. 

En vanlig skolestart hos oss betyr åpningsfest og foreldre, venner, søsken, kjærester på besøk med mat, mottak og en åpningsprogram i storsalen søndag 22. august.
NÅ er det det høyst usikkert om det blir mulig å gjennomføre på denne måten i lys av korona-situasjonen, men vi håper i det lengste. 

Tidlig i august vil vi bestemme hvilken form åpningen kan og skal ha, i samråd med kommuneoverlegen i Sandefjord. Følg med på denne siden!

Gleder oss til å bli kjent med deg! 

Her kan du kose deg med skolekalender 2021/22 og timeplan 2021/22 i mellomtiden.

Avslutning og Korona

Årets avslutning blir spesiell. Vi skal avslutte med et kull som har kjent Koronaviruset på kroppen. Vi har levd med tiltak gjennom hele året og det hele toppet seg med smitte inn på tampen av året.

Avslutningen blir intern og med ansatte og elever. Denne blir hele onsdag 12.mai med festmiddag, taler, vitnemålsutdeling og kulturelle innslag. Vi velger i denne omgang å IKKE kringkaste dette på Facebook eller andre sosiale medier.

Foreldre eller andre som skal hente folk og ting, ber vi om å komme torsdag 13.mai. Vi serverer en frokostbuffet til våre elever og dere som kommer, kan få en kopp kaffe. Vi tillater ikke at noen andre enn ansatte og elever kommer inn på skolen/internatet og ber om forståelse for det. Skolen stenges torsdag 13. mai kl 17:00 og vi ber om at alle elever er hentet innen det!

Er det spesielle behov, eller noe dere lurer på, ta kontakt med sandefjordfhs@vtfk.no eller på tlf 33 42 17 90 

Smitteutbrudd: status 4.mai II

15 dager med hele skolen i karantene – 19 smittede – Nå er det over!

Da er det offisielt: skolen kan åpne etter at resultatene fra gårsdagens PCR test nå er klare. 0 smittede.

De siste smittede går ut av isolasjonen i morgen onsdag og da er Isolat1 & Isolat2 tømt for elever. Disse arealene vaskes ned og desinfiseres slik at arealene kan benyttes av friske. Alle elever flytter tilbake til sine egne rom. Matserveringen går over i en normal med servering i matsalen. Undervisningen starter fra 12:00 onsdag med normal timeplan etter et fellesmøte med alle ansatte og elever. Vi går tilbake til smittevernsreglementet som gjaldt før utbruddet. Vi kjenner trygghet i det!

Vi erfarer at skolens karantene som ble innført 20.april har fungert. Siste smittetilfelle ble oppdaget 6 dager etter: 26.april. Vi har vært i stand til å huse alle isolerte og karanterte i hele perioden på skolen ved hjelp av elevers samarbeidsvilje, de ansattes innsats og kreative tenkning, samt litt flaks. Dette har vært viktig for oss.

Dette blir forhåpentligvis siste post om smitteutbruddet på skolen i denne omgang.

En god og smittefri mai-måned ønskes alle!

Smitteutbrudd: status 4.mai

Gårsdagens fellestest ble gjennomført på skolen og blir forhåpentligvis den siste på skolen. Alle elevene og ansatte ble testet med PCR-test, men i tillegg ble 6 personer som er nærkontakter av smittede, testet med hurtigtest. Ingen testet positivt med hurtigtest. Svar på PCR-testene er forventet i kveld.

19 smittede: 8 elever fortsatt isolert - 11 erklært friske // 30 elever er hjemme // 72 elever på skolen

Vi forbereder oss på 2 ulike scenarier i dag:

 • Full gjenåpning fom i morgen onsdag
 • Kontrollert avvikling av skoleåret

Hvilken modell som velges er avhengig om smitte blir påvist i dag.

Uansett slipper de siste 8 isolerte elevene ut i morgen under forutsetning at de har vært feberfrie de siste 24t. De smittede virker over det verste og har kun lette symptomer.

Vi kommer med mer informasjon i kveld.

Smitteutbrudd: status 2.mai

Denne 13.dag i karantene har vært av den rolige sorten. Ingen nye tester siden teststasjonene er stengt søndag, ikke meldt om noen med nye symptomer og ingen har heller sluppet ut av isolasjonen i dag. Vi er fortsatt: 19 totalt smittede - 10 er friskmeldte og ute av isolasjon - 1 i hjemmeisolasjon - 8 isolerte på skolen. Formen til de smittede er etter forholdene bra.

I morgen blir det forhåpentligvis den siste fellestesten som kan friskemelde skolen, men vi kan ikke forvente at vi får resultatene på denne testen før sent tirsdag kveld. I morgen slippes også 3 nye ut av isolasjonen. Ting lysner, mer info kommer i morgen.

Smitteutbrudd: status 1.mai

Det var knyttet stor spenning til resultatene fra gårsdagens fellestest. De resultatene ble klare nå sent lørdag kveld. Ingen nye positive prøvesvar! Det er 1. skritt i gjenåpningen av skolen. Nå setter vi all vår lit til at mandagens 7.dagstest blir den siste fellestesten og at vi med 0 smittede da, kan erklære skole som frisk og ha full gjenåpning fra og med onsdag 5.mai! Det virker som vår karantene fungerer siden dette er den første fellestesten etter at karantenen hadde fungert i 10 dager. Karantenen ble innført tirsdag 20.april.

Annen gledelig nyhet er at en elev slapp ut av isolatet i dag og dermed er 10 elever ute av isolatet og immune. De smittede på isolatet er i ok form og vi har noe feber, men ingen grunn til bekymring pt. Så dette er positivt og vi ser lyst på tiden fremover. Elevene og ansatte er tapre som står i dette over så lang tid og utviser et herlig mot.

Det blir bra igjen!

Smitteutbrudd: status 30.april

I dag ble alle elevene og ansatte testet felles for 3.gang. I tillegg tok 12 stykker hurtigtest, dette var samboere til smittede og de med symptomer. Alle hurtigtestene slo ut negativt. Svar på PCR-testene får vi i morgen og de knytter det seg stor spenning til. Er det 0 smittede etter dagens test, er vi et godt stykke på vei mot gjenåpning av skolen.

8 av de smittede slapp ut i dag. Det betyr at det nå er kun 10 smittede i isolasjon. Formen til disse er relativt bra. I morgen slipper vi ut ytterligere 1. Det lysner for oss. 

Smitteutbrudd: status 29.april

I dag fikk vi ut vår første elev fra isolasjonen, det var meget gledelig og godt. Deilig å få den følelsen av at ting ordner seg og blir bra...til slutt! I morgen får vi ut 8 nye fra isolasjono og da vil vi virkelig merke at ting bedres. Det er utarbeidet rutiner til de som forlater isolasjonen og  går inn i kohorten. I tillegg er det gitt informasjon til alle øvrige elever og alle ansatte, slik at alle skal være trygge på at disse er smittefri og at rutinene er trygge.  

Det er utført noen få hurtigtester i dag og de var negative. Fortsatt totalt 19 smittede. Tilstanden er mye bedre for mange av de syke, men noen få som er tidlig i sykdomsforløpet er fortsatt preget med feber.

I morgen skal vi ha fellestest for alle ansatte og elever på skolen. Dette er en test som det knyttes stor spenning til og vi forventer svar inn i løpet av lørdag. Utvalgte hurtigtester vil også bli gjort på spesielt utsatte nærkontakter.

Hvis alt går etter planen blir det gjort en ny fellestest på mandag 3.mai, som kan være den siste fellestesten, som igjen kan friskmelde skolen og gjøre at alle kan forlate karantenen. Vi kan forvente tidligst gjenopptagelse av undervisning og normal drift fra onsdag 5.mai, ved 0 smitte fredag og mandag.

Vi krysser fingrene og gleder oss over at isolasjonen snart er over for mange av våre uheldige smittede.

Smitteutbrudd: status 28.april

Det er gledelig å kunne melde om ingen positive prøver i dag. Vi har hatt 5 samboere/nærkontakter på smittetest i dag. Så totalen er 19 smittede elever, hvorav 18 er på skolen. Helsen til de smittede er ok og det er mange av våre smittede som nå er virkelig på bedringens vei, det gleder oss veldig!

Etter samråd med kommuneoverlegen, slipper første smittede ut i morgen. Det gleder vi oss stort til. Fredag slipper 8 stk ut av isolasjon, såfremt de har vært feberfrie de siste 24t.

Tiden går og elevene har nå vært 8 dager i karantene. Noen er mye ute på skolen område og vi har tross alt vært utrolig heldige med været i denne karantene tiden. I dag er det flere som har valgt å dra hjem for å avtjene karanteneplikten der. Totalt 26 elever har dratt hjem - 19 smittede - 58 elever i karantene på internatene.

Mer infomasjon kommer i morgen. Ta kontakt hvis du eller dere lurer på noe!

Smitteutbrudd: status 27.april

Resulatene av fellestesten som ble gjennomført mandag, ble i kveld klare. 6 nye smittede, hvorav en er hjemme og testet seg i hjemkommunen. Det betyr at vi har totalt 19 smittede på skolen, alle elever ingen ansatte. Disse er isolert på skolen egne isolater. Kapasieten til isolatene har nå nådd sin maksimale kapasitet. De smittede elevene skal ha stor honnør for deres utviste velvilje og samarbeidsvilje tross sin sykdom.

Internatet tynnes ut siden flere elever blir lagt på isolatet og noen velger å dra hjem for å ha karantenen der. Nå er det 82 elever på skolen pt. Skolen og de ansatte jobber intenst for å gjøre karantenelivet bekvemt og trygt for friske og syke elever. Vi forsterker bemanningen med spesielt fokus på vaktordningen ettermiddag/kveld.

Alle elever får tilgang på hurtigtesting i regi av Sandefjord kommune før det kommer en ny fellestest fredag 30.mai. Den vil være avgjørende for videre karanteneregler for skolen.

Igjen retter vi en stor takk til våre elever som er eksemplariske i sin atferd i disse tøffe tider. Vi er stolte av våre elever! 

Spørsmål til skolen kan rettes på epost: sandefjordfhs@vtfk.no eller telefon 90024602.

Smitteutbrudd: status 26.april

I dag testet ytterligere 2 elever positivt på covid-19 hurtigtest. Alle elevene og personalet ble testet. Totalt er 13 elever smittet og befinner seg nå i isolasjon på skolen, 16 elever har valgt å reise hjem, mens resten av elevene (73 stk) er i karantene på rommene sine på internatene. Vi får resultatene av dagens PCR-massetest i morgen.

Elevene får fortsatt servert 4 måltider pr dag på rommet, og elevene i karantene kan lufte seg fritt på skolens område med god avstand og munnbind. De smittede har ulike sykdomssymptomer, men ingen er alvorlig syke! Ingen ansatte har testet positivt.

Skolen har i samråd med kommuneoverlegen og hans team, besluttet at skolen forlenger nåværende karantene for alle elever fram til ny massetest på fredag 30.april og i påvente av testsvar forventet 1.mai.

Elevene i karantene kan velge å reise hjem og fullføre karantenetiden der. Skolen vil ikke ha normal undervisning eller aktivitet denne uken, men elevene blir fulgt opp på digitale flater, på telefon og gjennom samtaler utendørs. Våre elever er utrolig positive og lojale!

Smitteutbrudd: status 25.april

Lørdagens tester for enkelte elever ga oss ingen nye smittede. Det betyr fortsatt at vi 11 smittede totalt på skolen, kun elever. De er alle isolerte og ved ok form. De følges opp av skolen og smitteteamet i Sandefjord kommune. 16 elever har reist hjem for å avtjene karanteneplikten sin der. 75 elever er i karantene på skolen.

Mandag testes alle ansatte og elever igjen på skolen. Denne testen er en ren PCR-test og blir avgjørende for hvordan videre karantene på skolen vil foregå. Skolens beredskapsledelse skal også i møte med kommuneoverlegen i morgen tidlig for planlegging av gjenåpning av skolen, videre testing og karantene for skolen.

Vi har forsterket bemanning gjennom hele helgen og opplever et godt samarbeid med elevene våre for at smitteutbruddet skal bli så kort som mulig. All undervisning og aktivitet er stanset frem til gjenåpning er anbefalt av lokal helsemyndighet.

Smitteutbrudd: status 23.april

I løpet av dagen har det vært testing av enkelte elevene, i tråd med det som kommunen anbefaler. Av de 14 testene som er tatt i dag, ble det 2 positive prøver, det betyr at det er totalt 11 smittede på skolen akkurat nå. Formen til de smittede er variert, men ingen har alvorlige symptomer og alle smittede er isolert på skolen. Vi følger disse tett opp sammen med kommunens helseteam.

Vi har etablert to isolat: Isolat1 (max 5 plasser) og Isolat2 (max 12 plasser). 

Elevene har mulighet for å teste seg fredag og lørdag på testsenteret til Sandefjord kommune, der de tilbys hurtigtest i tillegg til ordinær PCR-test. På mandag kl. 13:00 blir det en obligatorisk fellestest for alle ansatte og elever som er 7.dag test.

Skolen er godt bemannet i helgen og har høyeste beredskap i helgen.

Vi krysser fingrene for en rolig og smittefri helg, samtidig vil vi ønske alle våre smittede riktig god bedring og lykke til, varme tanker til de 11!

Har du spørsmål til skolen, kan du treffe oss på 90024602 hele døgnet.

Smitteutbrudd: status 22.april

Status 22.april. kl 13:30

Resultatene av tirsdagens test av alle ansatte og elever på skolen, resulterte i 5 nye smittede, i tillegg til de tre som allerede hadde fått bekreftet sykdommen, totalt 8 smittede på det tidspunktet.

På bakgrunn av symptomer og enkeltelevers ønsker, ble 11 elever og 2 ansatte retestet med hurtigtest og ordinær test. En elev testet positivt på hurtigtest og ble satt i isolasjon umiddelbart. Vi avventer disse prøvesvarene i kveld.

På skolen har vi nå 9 elever og ingen ansatte med kjent smitte.

I natt etablerte vi et nytt område som smitteisolat: isolat 2, i tillegg til isolat 1. Alle andre elever er fortsatt i smittekarantene, da skolen er ansett som en stor kohort ved utbrudd. Ansatte jobber etter oppsatte turnuslister og skjermes i størst mulig grad.

Vi har tett og god dialog med smittesporingsteamet og kommuneoverlegen i Sandefjord kommune. Vi vurderer fortløpende nødvendige tiltak.

De smittede elevene har lette og moderat symptomer og er ved godt mot!

Tiltak pr 22.april:

 • Skolen har opprettet krisestab
 • Skolen følger smittevernplanen pkt. 2.1.2 rev. jan 2021
 • Skolen har forsterket vaktordningen/tilsynet
 • Mat serveres av beskyttede ansatte utenfor døren til alle elever
 • Elevene informeres via SMS, telefon og lukkede FB-grupper
 • Vi har god kontakt og samarbeid med helseetaten i kommunen

Mange utenfor tilbyr veiledning og kommer med tips – og ikke minst oppmuntringer, det setter vi pris på!

Vi opplever tross alt en god stemning og lojalitet blant både ansatte og elever. Vi har et håp i en svært travel og presset situasjon, at vi snart er i mål med antall smittede. Vi er uansett optimistiske!

Mer informasjon vil komme i morgen.

Vennlig hilsen

Knut & Fredrik

Smitteutbrudd: status 20.april.

Natt til tirsdag 20.april ble det meldt om et smittetilfelle på skolen hos en elev. Smittekilde er foreløpig ukjent. Eleven har moderate symptomer. Skolen ble raskt varslet og i løpet av natten ble den smittede eleven, hans romkamerat, den smittedes kjæreste og kjærestens romvennine satt i isolasjon på skolen egen isolasjonsområde. Alle andre elever er satt i smittekarantene, da skolen er ansett som en stor kohort ved utbrudd. Ansatte med unntak av en krisestab, ble satt i karantene i påvente av personlig testresultat.

Etter å ha konferert med smittesporingsteamet og kommuneoverlege i Sandefjord kommune, ble det besluttet at elever og ansatte skulle testes på skolen med hurtigtest og ordinær PCR-test. Dette ble gjennomført ca kl 13:00-1530. Hurtigtestingen avslørte 2 nye smittetilfeller blant elevene, der en har lette symptomer og en er asymptomatisk. Ingen ansatte testet positivt på hurtigtestene. PCR-testresultatene for alle er forespeilet å foreligge kveld onsdag 21.april. Det er grunn til å forvente at smittetallet vil kunne øke noe og skolen vil da treffe tiltak i lys av dette.

Tiltak 20.april:

 • Skolen har opprettet krisestab
 • Skolen følger smittevernsplanen pkt. 2.1.2 rev. jan 2021.
 • Skolen forsterker vaktordningen/tilsynet
 • Mat serveres av beskyttede ansatte utenfor døren til alle elever
 • Elevene informeres via SMS, telefon og lukkede FB-grupper

Ansatte og elever er ved godt mot og gjør en fantastisk innsats for fellesskapet.

Mer infomasjon vil komme i morgen.

8.april - status etter påskeferie og innslusing.

Bra innslusing med undervisningsstart onsdag 07.04.21 kl. 12.00.
Alle fremmøtte elever hadde testet seg og vist fram prøve før skolestart. 2 elever satt i isolasjon grunnet at testresultatet ikke var forelagt, disse var i isolatet under et døgn før negativt svar forelå.

Fredag 09.04.21 kl. 16.00 kan elevene gå tilbake til en kohort vi hadde før påsken.

24.mars 2021 - Påskeferie

Møte i beredskapsgruppen 18.mars kom til følgende:

Hvis elever vil og kan, får de lov å reise hjem til påske fra onsdag etter undervisningstid. Dermed blir det ikke undervisning etter onsdag kl 1530.Dette kan kanskje minimere smitterisiko ved hjemreise. Ledelsen kan hvis situasjonen tilsier dette pålegge ansatte å bruke munnbind.

Innslusing etter påske:

Alle elevene skal teste seg på hjemstedet, og ikke komme tilbake til skolen før de har fått et negativt prøvesvar. Testen skal ikke tas før tidligst lørdag 3. april. Hvis noen ikke klarer å få tatt testen før de kommer tilbake, skal de rett i karantene på isolatet på skolen til de har testet og fått svar. Elevene må uansett være symptomfrie ved ankomst. Fremvisning av prøvesvar til linjelærer før ankomst skolen.

Skolen åpner for elever mandag 5.april kl.16.00. Første undervisningstime starter onsdag 7.april 1230 i linjefag. Elevene er i kohorter i fellessamlinger, måltider, internat fram til fredag 9. april kl. 16.00. Normal skolehverdag, alle i en kohort, fra fredag 9.april kl. 16:00, hvis smitte ikke foreligger.

Vi må forholde oss til kommunelegens pålegg lokalt, det er styrende for oppstart etter påske. Skolens ledelse orienterer kommuneoverlege om skolen innslusing etter påske.

Sandefjord kommune går inn i tiltak 5A.

4.mars 2021 - Status

Sandefjord kommune går over til beredskapsnivå 5b. Skolens beredskapsgruppe orienterer elevene om tiltak som gjelder samfunnet generelty og i Sandefjord spesielt.

Elever har minst mulig kontrakt med lokalmiljøet og benytter munnbind når de ferdes i byen og ikke kan overholder 1m avstand.

Alle overnattinger utenfor skolen skal det søkes om permisjon til.

Alle arrangementer avlyses, men undervisning kan flyttes til eksterne lokaler under forutsetning at ingen gjester bys inn.

Skolen har god dialog med kommuneoverlegen i Sandefjord og opplver stor forståelse og hjelp i dialogen.

Dette gjelder inntil videre.

Uke 8 - 2021

Dette er normalt sett vinterferie i Vetsfold og Telemark, men grunnet covid -19, er vinterferien flyttet mot påsken og vi gir 2 ukers påskeferie.

 

Status 15.februar:

Hver 14.dag har vi møte i smittevernsgruppen der tiltak som skal gjelde skolen drøftes og vedtas. Etter en vellykket innslusingsperiode i januar, er skolen ansett som en stor kohort blant elevene. Dette gjør at vi kan drifte relativt normalt inne på skolen og undervisningen kan gå som normalt. Den store faren er nå smitteimport, så vi reiser minimalt ut fra skolen. Skolen har ansatte som beveger seg i og er aktive i et lokalsamfunn som nå er preget av en smittebølge. Februar har vært er måned med mye smitte i Sandefjord.

Alle elever søker permisjon hvis de skal overnatte utenfor skolen og ansatte er ekstra påpasselige med håndhygiene, avstand og hjemme ved symptomer.

PS:

 • Hittill ca 130 tester - ingen smittetilfeller på skolen.
 • ingen vinterferie på skolen i år.
 • USA - turen er erstattet av en felles sosial uke, flørste uke i mai. 

Opptak til skoleåret 2021/22 og Covid-19

1.februar starter opptaket av elever for skoleåret 2021/22, men det er lurt å søke allerede nå! Vi planlegger med normal drift med håp om at Covid-19 situasjonen i august 2021 ikke skaper restriksjoner hverken på hverdag, fag eller turer. i klartekst betyr dette at vi planlegger for linjeturer med tog/buss i Europa og fellestur til USA. Alt dette er selvfølgelig helt avhengig av smittesituasjonen i landet/resisemål og de nasjonale restriksjonene som gjelder på det gjeldende tidspunktet.


Søke kan du gjøre her: Sandefjord folkehøyskole - Søknad (folkehogskole.no)

14.januar: Endring i tiltak på skolen, f.o.m 15/1

I dagens møte i beredskapsgruppen for smittevern, har vi besluttet endrede smittevernstiltak gjeldende fra 15. januar. Det har nå gått 12 dager siden elevene kom tilbake fra juleferien. Det er ingen sykdom på skolen og det har vært gjennomført 16 tester, alle negative.
På bakgrunn av dette innfører vi følgende tiltak:

 • Generelt: Fortsatt fokus på håndhygiene med vask/spriting og testing/karantene ved symptomer, samt naturlig avstand 1m og respekt for andres grenser.  
 • Lokalene: Vi åpner for besøk på internatene, men fortsatt faset toaletter/dusjer. Klasserommene, gymsal/styrketreningsrom og andre fellesarelaer åpnes og kan tas i bruk. Free-seating ved fellessamlinger og måltider. Fortsatt styrket renhold.
 • Matservering: Buffet-servering av mat til alle måltider. Kjøkkenet organiserer rutinene ved rekkefølge og praktiske ting i spisesalen. Det etableres flere plasser – flyttes fra peisestua og inn i matsalen. Free-seating ved fellessamlinger og måltider.
 • Ansatte minnes om fortsatt håndvask, være hjemme ved sykdom/symptomer og avstand seg imellom! Ansatte er i fare for å importere smitte og bør utvise ekstra forsiktighet. De ansatte kan spise sammen i peisestua og forsyne seg av buffeten. Møter 5 minutter før lunsj/middag, venter til klarsignal fra kjøkkenet og forsyner seg før elevene. Bruk utvendig inngang fra terrassen.
 • Elevene skal sterkt begrense bevegelse ut fra skolen. Skal elever reise fra skolen, må de søke om permisjon til smittevernsansvarlige. Disse godkjennes kun ved nødvendige reiser vekk fra skolen. Elevene kan gå på butikken, men dropper turer til byen med mindre disse er helt nødvendige.
 • Informasjon: Daglig påminnelse på morgensamlingene om smitteverntiltak og om situasjonen lokalt og nasjonalt. Åpent for spørsmål og kommentarer.  
 • Undervisning: vi innfører normal timeplan, men minimerer bruk av vikarer og gjester inn på skolen. Gjester bruker munnbind hvis de ikke kan holde 1m avstand til elever/andre ansatte.
 • Alle studieturer til utlandet i 2020/21 avlyses og det kompenseres elevene for avlyst reise.

 

Oppdatert smittevernsplan, revidert 15.01.2021

 

15.desember: Juleferien og oppstart januar 2021

I møte i skolens smittevernsgruppe 2.desember, er det fattet ulike tiltak for å møte smittevernsituasjonen over jul. Vi ser med en viss grad av bekymring på oppstarten etter jul og har planlagt en innslusingsperiode nr. 3 (etter oppstart og høstferie) fra 3. januar 2021.

Tiltakene er sammenfattet her, men kan leses i sin helhet i skolens oppdaterte smittevernsplan med link under.

 • Linjefagsuke (flyttet fram fra uke 6) man-fredag første uke.
 • Holde min 1m avstand mellom personer fra ulike kohorter og ansatte.
 • Ingen trafikk mellom internatene, faste toalett/dusjer til linjene.
 • Ingen utreise eller permisjoner første 14 dager, kun mulig med tur på nærbutikken.
 • Krisestab etableres.
 • Faste kohort-plasser i fellessamlinger. Egne innganger for linjene til gymsalen.
 • Matsalen: niste for personalet, faste bord for linjene.
 • Uke 2 normal timeplan med valgfag/linjefag/fellesfag, men opprettholder kohortene i spisesalen og på internatene, men åpner gymsal/styrketreningsrommet og klasserommene – fullt fokus på avstand mellom medlemmer av ulike kohorter. 

SANDEFJORD FOLKEHØYSKOLE - smittevernsplan 01.01.2021.pdf

20.november: Juleferien endret!

Smittevernsgruppa på skolen har i dag besluttet at skolens juleferie skal starte 13.desember og strekke seg til 4.januar. Skolen ønsker ikke å risikere en karantert og isolert elevflokk i helligdagene. Ansatte og elever er informert og vi gjør alle alt vi kan for å holde skolen fri for smitte. Skoledagene som elevene mister i desember blir tatt igjen våren 2021.

I tillegg strammer vi inn tiltak for å hindre smitteinmport de siste ukene mot juleferien. Ansatte bes om å utvise sosial forsiktighet, også på fritiden, i tillegg til økt fokus på håndhygiene og avstand til kolleger og elever. 

6.november: oppdatering av smittevernstiltak

Etter tiltakende smitte i samfunnet for øvrig og innstramming av de generelle smittevernstiltakene i landet, har skolen smittevernsberedskapsgruppe i møte torsdag 5.november, fattet følgende vedtak:

 • Skolens ansatte bestreber ytterligere å holde god avstand til alle elever i alle sammenhenger på skolen. Skolens måltider endres noe for at dette skal kunne opprettholdes. 
 • Elever må underrette skolen og søke skriftlig permisjon hvis de skal overnatte utenfor skolen. Skolen kan sette elever i karantene hvis de ser at dette ikke overholdes.
 • Elever og ansatte oppfordres til minst mulig reising og sosial kontakt utenfor skolen og være ekstra påpasselige i den spesielle perioden vi er inne i. 
 • Gjester med avtale, f.eks vikarer, håndtverkere, loggføres på skolen og oppfordres til å bruke munnbind der det er hensiktsmessig.

SANDEFJORD FOLKEHØYSKOLE - smittevernsplan 06.11.20.pdf

19.oktober: Endring i smittevernstiltak

Etter to møter i skolens beredskapsgruppe i uke 42 og 43, har vi kommet frem til at vi etter en innslusingsperiode på 8 dager fra høstferien, letter på noen tiltak. Ca. 10 elever er blitt testet etter høstferien og sålangt ingen smitte. 

Tiltak som endres f.o.m 26.okt 2020:

 • Fri trafikk mellom internatene
 • Free seating i matsalen / fellesarealer
 • Alle undervisningsrom, treningsrom og auditorium åpnes for fri bruk.
 • Skolen er ikke åpen for publikumsadgang, alle avtalte besøk loggføres.

For utfyllende informasjon, les vår oppdaterte smittevernsplan her:

SANDEFJORD FOLKEHØYSKOLE - smittevernsplan 26.10.20.pdf

Status 12.oktober:

Høstferien er over og vi har fått alle elevene tilbake på skolen med unntak av 5 elever som er hjemme med symptomer og testes før de kommer tilbake. Vi går inn i en innslusingfase II som er relativt lik den perioden vi hadde 14 dager etter skolestart. Nå har vi undevisning og bespisning i kohorten. I tillegg skjerper vi de generelle smittevernstiltakene på skolen med hovedsaklig: håndhygiene, fravær ved symptomer og 1m regelen. Vi tror dette er viktig for at å hindre smitteimport på skolen. Uke 43 vil vi lempe på noen tiltak hvis det viser seg at smitte ikke er importert de første 8 dagene etter høstferien. Neste møte for smittevernsberedskapsgruppen er uke 44.

Høstfesten 14. november blir digital.

Årets høstfest skulle vært vår anledning til å invitere alle foreldre, venner og familie til skolen. Grunnet Covid-19 og gjeldende smittevern, ser vi oss nødt til å endre festen til et digitalt besøk ved skolen der alle linjer, elever og skolen blir presentert. Du vil få et dypdykk inn i vår hverdag på Sandefjord folkehøyskole. Vi tror vi skal kunne gjøre det til det vi ønsker at våre høstfester alltid har vært; nemlig en fest for å vise hva vi driver med på denne skolen. For deg som "gjest" er det bare å logge inn på Facebooksiden vår og følge med:

https://www.facebook.com/sandefjordfhs

Status 11.september:

Her er en liten statusoppdatering fra skolen og covid-19 situasjonen:

Vi har nå lagt bak oss nærmere tre uker med skole. Vi har fulgt vår utarbeidede smittevernsplan og har hatt justering av denne 7.september. Denne kan du lese i sin helhet under.
På skolen har 26 elever og 10 ansatte blitt testet for Covid-19 på bakgrunn av symptomutvikling, ALLE har testet negativt. Det er gledelig.

Alle elevene/studentene bor med, spiser med og undervises i sin kohort: sin linje. Fra tirsdag 8. september startet vi opp med valgfag der elevene har hatt undervisning på kryss av kohortene. Vi har jobbet hardt med hygiene, håndvask og andre smittehindrende tiltak for at dette skal være trygt og forsvarlig. Elevene vil fortsatt bo sammen med og spise sammen kun med egen husstand=linje=klasse. I tillegg åpner vi 11.september for buffetservering av måltidene.

Vi pålegger ikke reiserestriksjoner på våre elever, men appelerer til minst mulig trafikk ut av skolen med tanke på smitteimport og at de følger strenge hygienetiltak i kontakt med folk på utsiden av skolen. Strenge hygiene-regler gjelder for ansatte som er en potensiell smitteimportør. Etter høstferien, der alle elevene må reise ut fra skolen, vil vi treffe tiltak som er rettet mot den rådende situsajonen som er på det tidspunktet. En innstramming av smitteverntiltakene på skolen, er ikke utenkelig, alt avhengig av smitte i landet og lokalt.

Lurer du på noe, ta kontakt med oss på 33 42 17 90 eller sandefjordfhs@vtfk.no

PS: Vi er fantastisk priviligert som får ha disse fantastiske ungdommene hos oss i år, de er supre!!!

---------------------------------------------------------------------------------

Vi har revidert vår smittevernsplan og den finner du her:

Smittevernsplan Sandefjord fhs gjeldende fra og med 7.sept 2020

Oppdatert fredag 14.august 2020:

Vår lokale smittevernsplan er nå klar og iversettes, 14.aug:

Denne planen er basert på råd fra folkehøgskolerådet, utarbeidet av skolens ledelse, drøftet med kommuneoverlegen i Sandefjord og behandlet av skolens styre.

Vi er opptatt av at du som kommende elev, ansatt og foresatte, skal føle deg trygg på at Sandefjord folkehøyskole gjør alt som står i vår makt for at skolen skal være en trygg plass å være.

Smittevernsplan Sandefjord fhs gjeldende fra og med 1.september 2020.
Denne er oppdatert 1. september 2020 under punktet testing og informasjon om testrutiner. Mer informasjon om rutiner i sandefjord kommune finner du her:

Les mer.

 

Ta kontakt hvis du har spørsmål.

 

Informasjon gitt fredag 7.aug 2020:

Informasjon til kommende elever 2020/21, 7.aug:

Nå er det 16 dager til skolestart og vi gleder oss stort til å møte dere alle. Vi vet det blir et spesielt år med de tiltak som Covid-19 situasjonen tvinger oss til. Skolen jobber nå med en konkret smittevernplan som omhandler all drift på skolen. Denne planen skal behandles av vår eier VTFK og av lokal helsemyndighet før den godkjennes og settes ut i live.

Til dette arbeidet har vi fått bistand av folkehøyskolerådet, kommuneoverlege i Sandefjord og beredskapsgruppe i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Denne planen skal bli gjort tilgjengelig for alle elever og ansatte etter behandling i skolens styre i uke 33.

 

Til oppstarten er det noen ting vi ønsker å fokusere på nå:

 1. Du er velkommen til skolen fra kl 12:00 på åpningsdagen 23.august. Åpningen av skoleåret blir kl. 18:00 i skolens gymsal med ansatte og elever.
 2. Det blir en åpning av skoleåret uten foresatte eller følge med inn på skolen. Ditt reisefølge må levere deg på skoleplassen/parkeringsplassen. De vil få mulighet til å følge arrangementet på FB- side til skolen.
 3. Ditt linjefag blir din definerte kohort – hos oss kalt husstandsgruppe - og du vil dele rom med en fra din linje og bad med også andre fra din linje.
 4. I forkant av skolestarten appellerer vi til at du som kommende elev innfører en mild karantene for egen del og holder deg relativt sosialt i ro i uken før skolestart. Det betyr at du ikke bør oppsøke større forsamlinger av personer og respektere hygiene og avstand. På denne måten minker faren for at du tar med deg smitte inn på skolen.
 5. Dersom du har symptomer på luftveissykdom eller har påvist smitte før skolestart, kan du ikke komme til skolen på åpningsdagen. Du må da avtale med skolens ledelse når du kan komme til skolen.
 6. Vi ønsker at alle begrenser reisevirksomheten den første tiden på skolen, slik som hjemreiser og besøk hos andre utenfor skolen.

Så gleder vi oss til å få deg som elev og håper og tror vi skal få et helt fantastisk skoleår!

 

--------------------------------------------------

Informasjon gitt  3.juli 2020:

Skolen har siden 12.mars holdt stengt i tråd med retningslinjer fra kunnskapsdepartementet. Selv om skolen har vært fysisk stengt, har vi opprettholdt vårt undervisningstilbud og sosialpedagogisk tilbud så langt det er mulig digitalt. Skoleåret ble fullført digitalt 16.mai 2020.

Nå retter vi blikket mot skoleåret 2020/21, 3.juli:

Skolestart er alltid spennende, men spesielt spennende i år på grunn av Covid-19-situasjonen. Det vil uansett ha konsekvenser for vår skole. Men – vi planlegger å starte som normalt. Vi kommer til å ha sterkt fokus på smittevern og hygiene, både på internatene, ved måltider, i klasserom og fellesarealer. Vi er i ferd med å utarbeide vår egen lokale plan for hvordan vi skal håndtere situasjonen. Planen vil inneholde tiltak for å møte den kommende smittevernsituasjonen ved skolestart.

Vi følger rådene fra folkehelseinstituttet og samarbeider med kommuneoverlegen i forberedelsene til skoleåret. Folkehelseinstituttet og vår eier Vestfold og Telemark fylkeskommune, kommer jevnlig med oppdateringer på hva som er anbefalt smittevern, og lager spesifikke veiledere for smittevern for ulike institusjoner og skoler. Det har ikke kommet egen veileder for folkehøyskolene ennå, men vi følger med på veilederne som har blitt laget for andre typer skoler i vårt arbeid med forberedelser for neste skoleår - inntil vår veileder kommer.

Alle våre utenlandsturer som var tenkt gjennomført høsten 2020, utsettes til våren. Det er mange faktorer som spiller inn på våre avgjørelser knyttet til reiser utenlands, blant annet smittesituasjonen i de landene vi skal reise til og de til enhver gjeldende reiseråd gitt av norske myndigheter. Vi kommer ikke til å reise utenlands før vi får klarsignal fra UDI/myndighetene om at det er trygt å reise. Eventuelle endringer på reisemål, tidspunkt og innhold vil vi være raske med å formidle til deg som elev.

Vi følger med på utviklingen og rådene som kommer fra myndighetene. Skolestart er fortsatt et stykke unna og det er flere ting som kan endre seg. Uansett så skal vi tilpasse oss slik alle skal ha det trygt på skolen!

Vi legger ut mer informasjon fortløpende, men følg spesielt godt med fra begynnelsen av august.

Hvis du lurer på noe, eller har behov for å ta kontakte skolen, gjøres det her:

Kontakt skolen

 

Her er sommerbrevene digitalt, 1.juli:

Animasjon og illustrasjon

Tegning, maling og kunstreise

Musikkproduksjon og låtskriving

Skuespiller

Arkitektur og interiør

Filmproduksjon

Fashiondesign og redesign

Publisert: 10.01.2020 Oppdatert: 19.08.2021 kl.12:55