no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Animasjon og illustrasjon

På linjen vil du få grundig kjennskap til hva animasjon er og lage egne animasjonsfilmer. Og du vil lære teknikker for å lage digitale illustrasjoner av høy kvalitet med det nyeste innen programvare. Studietur til New York.

Animasjon

I dagens samfunn finner vi animasjon over alt; i spill, i informasjonsfilmer og på skolen.

I løpet av året blir det gitt en grundig innføring i viktige animasjonsprinsipper, her begynner vi fra starten med timing og spacing, og beveger oss videre til mer kompliserte oppgaver. Vi vil jobbe med teknikker som tegnefilm, stop motion og 3D.

Animasjon er en tidskrevende kunstform, og det er ofte hensiktsmessig å jobbe i grupper. Vi vil derfor legge opp til flere kreative samarbeid, slik at du som elev får produsere mest mulig i løpet av året hos oss.

Illustrasjon

En god illustrasjon skal formidle en historie, en idé eller en følelse.

I løpet av året vil vi jobbe med consept art, plakater, magasintegninger, tegneserier, bokillustrasjoner og info graphics som gjør akkurat dette; formidler.

Vi vil hovedsakelig jobbe digitalt, men kommer også til å ha noen oppgaver i mer tradisjonelle kunstformer slik som maling og skissing på papir.

Dette vil du lære:

 • Animasjonsprinsippene.
 • Lage stop motion.
 • Produsere tegnefilm.
 • Lage consept art, plakater, klistremerker og julekort.
 • Jobbe digitalt på Ipad pro. Vi bruker programmene: Pro Create, Luma Fusion. Du vil også få tilgang til alle Adobeprogrammene, Autodesk Maya og Dragon Frame.

Linja passer for deg som er interessert i tegning og animasjon. Det er en fordel å ha gode tegneferdigheter, men dette er ikke et krav.

Våre forventninger til deg er at du bidrar med dine kunnskaper og er motivert for å lære! Du blir en del av et stort kreativt miljø.

Dette sier tidligere elever

"Året på Sandefjord hjalp meg med å komme inn på animasjonslinja i Volda. Jeg lærte utrolig mye i et tempo som passet for meg, uten press for å prestere, og kunne prøve meg frem kunstnerisk og ta flere sjanser enn jeg ellers ville ha gjort. "
- Oda Slettvold Johnsen, elev 2020/21

"Det var et utrolig lærerikt år, men morsomme oppgaver og fantastisk oppfølging. Setter utrolig pris på den hjelpen jeg fikk med blant annet opptaksprøven min til videre studier og motivasjonen man fikk til å utvikle seg kreativt. Mitt beste minne fra linjefaget var hverdagene. Det å kunne sette seg i et klasserom med likesinnede elever og en fantastisk lærer flere ganger i uka var helt fantastisk."
- Elise Groth, elev 2020/21

Studietur til New York

New York er en av verdens mest dynamiske kunstbyer. Her produseres det mye innenfor vårt fag, og mulighetene er mange under dette oppholdet.

New York har mange små og store gallerier som det alltid er gøy å la seg inspirere av. Vi vil gå på kafé med skissebøkene våre å tegne folk. Kanskje kan vi få til et felles animasjonsprosjekt?

En av de ledende animasjonsskolene finnes i New York. Kanskje kunne et besøk på School of Visual Arts vært spennende? 

Museum of the Moving Image er definitivt verdt et besøk. Det ligger i Queens ved siden av Kaufman-Astoira Studios, hvor bl.a. filmer som Godfellas, Birdman og flere av Bourne filmene er spilt inn.

Vi kombinerer studietur for linjen og for skolen med en reise til USA - New York på høsten. På turen er det både fellesaktivtet for alle og mye linjeaktivitet. Hver linje har et fagopplegg over flere dager.

Alle reiser og aktiviteter inkludert i prisen!

Verdien av en felles studietur mener vi er stor. Du er sammen med folk på tvers av linjefag og aktivitetstilbudet og innholdet er meget variert. Vi blir kjent med byen New York, dens spesielle historie og bakgrunnen for dens markante plass i populærkulturen og storpolitikken. Vi besøker og har omvisning på FN-bygningen, vi besøker historiske Ellis Island og frihetsgudinnen, vi har linjedag der de ulike linjene gjør noe faglig sammen og vi får alle muligheter til å bli kjent med de ulike sidene av New York.   

 • Rebusløp gjennom Manhattan
 • Besøk på Frihetsgudinnen & Ellis Island
 • Besøk i FN-bygningen
 • Empire state building
 • Ground Zero
 • MOMA, Guggenheim og andre museer
 • Musikaler på Broadway
 • Trening i Central Park
 • Linjeaktiviteter
 • Gospelkonsert i Harlem
 • The High Line
 • Baseball-kamp
  • + mye tid til egenaktivitet
Folkehøyskole: fag, pluss mye mer!

Det å gå på folkehøyskole handler om mye. Det er en unik mulighet til å boltre seg i et fag du er interessert i, men i tillegg får du så mye mer. Du opplever gleden av å være i et rikt fellesskap med like (og ulike!) unge mennesker, som alle har til felles at de ønsker et fantastisk år.

Det å leve så tett sammen gjør et folkehøyskoleår unikt. Du deler fritid, arbeidsøkter, måltider, kvelder, helger, turer, og mye annet, sammen med andre. Dette er erfaringer som selvsagt byr på utfordringer, men først og fremst gir det mye glede, livskompetanse og enorme utviklingsmuligheter for deg.

Fellesskapet handler om rutiner som vasking av internat, tilrettelegging av måltider og andre gjøremål som hverdagen krever. Men fellesskapet handler også om fellestur til New York, temauker, høstfest, mange lørdagsshow, festivaler, solidaritetsaksjon, volleyball, LAN, brettspill og mye mer.

Folkehøyskolen ble grunnlagt med en visjon om å utdanne hele mennesket, med hode, hjerte og hånd. Vi på Sandefjord folkehøyskole ønsker å bidra til at hver elev finner mening, mot og entusiasme til å mestre eget liv som et aktivt, opplevende, deltagende og reflekterende menneske.

Lærer

Linjelærer er Ingebjørg Faugstad Mæland.

Ingebjørg har jobbet med Alf Prøysens barnesanger for NRK, tegneserier for Egmont og bøker for Gyldendal og Cappelen Damm. Hun jobber fortsatt profesjonelt med bøker og animasjon.

Hun er utdannet animatør fra Høyskolen i Volda og faglærer i kunst og håndverk. Før hun ble folkehøyskole lærer jobbet hun 12 år i Sandnes Media.

E-post: ingebjorg.faugstad.meland@vtfk.no
Instagram: @ingebjorg_fm

Pris

Alt inkludert: 134 000,-

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Undervisningsmateriell
 • ID-kort
 • Årbok
 • Studietur til New York
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin

Statens lånekasse for utdanning:

Se hva du får i støtte av Lånekassen og hvor mye lommepenger du trenger i løpet av året.

Les mer om priser, lån og stipend

 

Søk nå

 

Bilder fra linjen

 person som sitter på gresset og holder en bok med en hund ved siden avperson som jobber på skrivebordetto personer som sitter og leser på gressetperson som sitter på gresset å bruker en ipadperson som holder kunstperson som tegner på papirperson som tegner på en ipadperson som står til høyre og kunst på skjermen bak demPerson tegner på en ipadEn person som tegner på en ipad En grupe personer som tegner på ipaderen person som tegner på papirmange illustrasjonstegninger av en personmange illustrasjonstegninger av en person i dressmange illustrasjonstegninger av en person som holder en kostmange illustrasjonstegninger av flere personerEn person som bruker en ipadperson som bruker bærbar PC i klasserommet person som tar bilder i en hvit boksflere figurer laget av playdoperson som tar bilder i en hvit boksEn person som tegner på en ipaden person som sitter på gress å tegnerklistremerke av en tegneseriepersonklistremerke av en tegneseriefigurEn person som hørere på musikk og tegnerEn person som presenterer kunst på en skjerm2 personer ute av fokus viser 2 bøkerflere tegninger på en vegg4 personer som viser tegningene sine sammen2 personer som viser tegningene sine og smilerillustrasjonsbilde av en figurillustrasjonsbilde av en figurillustrasjonsbilde av en figurmange personer som sitter og smiler i trappa

 

Publisert: 02.11.2017 Oppdatert: 11.01.2024 kl.14:54