no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Musikkproduksjon og låtskriving

Vil du lære å produsere din musikk? Med oppdatert musikkavdeling og profesjonelle studioer, ligger alt til rette for kreativt samarbeid og god læring. Studietur til New York.

På linja musikkproduksjon & låtskriving går vi gjennom alle stadier i prosessen fra idé til ferdig produkt. Vi jobber praktisk med utgangspunkt i deg og din musikk. Vi samarbeider tett i hverdagen og bruker veiledning som metode for at du skal kunne utvikle deg og nå dine musikalske mål.

Vi jobber med: låtskriving, arrangering, innspilling, miksing og fremføring.

"Jeg gikk musikkproduksjon og låtskriving, et fag som gav mye rom til kreativ utfoldelse. Året gav meg en bedre forståelse av innspillingsprosessen fra start til slutt, samtidig som det gav meg mange venner og samarbeidspartnere som jeg jobber med den dag i dag."
(Bendik Finborud, elev 2014/15)

Musikkproduksjon:
Du vil få en grundig innføring og aktiv veiledning i bruk av studio gjennom skoleåret.

Låtskriving:
For oss handler låtskriving om formidling av en idé, en følelse eller en historie. Vi ønsker å gi deg de redskapene du trenger for å nå ut med musikken din.

Konserter:
Det å spille sammen og få vist musikken vår til et publikum er en viktig del av det å jobbe med musikk.

Alt av utsyr du skulle trenger, er på skolens rikholdige musikkavdeling. Har du eget instrument og liker best å spille på det, tar du dette med.

Linja passer deg som er motivert og interessert i musikk, musikkproduksjon og låtskriving. Det er en fordel å kunne spille et instrument eller å ha jobbet med produksjonsdelen av faget.

Vi forventer at du bidrar med dine kunnskaper og er motivert for å lære!

 

Dette sier tidligere elever


Bendik Finborud, jobber nå som musiker.

Hva gjorde folkehøyskoleåret med deg?

Året på Sandefjord var rett og slett helt fantastisk! Sammen med engasjerte elever og dyktige lærere fikk jeg muligheten til å fordype meg i det jeg liker aller best, nemlig musikkproduksjon. Det skader jo heller ikke at skolen har et studio som tangerer de profesjonelle studioene rundt i Norge!

Hvilket positivt utbytte fikk du av linjefaget?

Jeg gikk musikkproduksjon og låtskriving, et fag som gav mye rom til kreativ utfoldelse. Året gav meg en bedre forståelse av innspillingsprosessen fra start til slutt, samtidig som det gav meg mange venner og samarbeidspartnere som jeg jobber med den dag i dag.

Hvordan ble du bedre forberedt til videre studier etter året på Sandefjord folkehøyskole?

Uten Sandefjord ville jeg ikke vært der jeg er i dag. Jeg tok en bachelor i låtskriving etter folkehøyskoleåret, et studie som jeg fikk høre om gjennom Sandefjord. Det var også på Sandefjord at jeg skrev og spilte inn musikken som fikk meg inn på bachelorstudiet. Året hjalp meg fremover med låtskriving, produksjon, arrangering, musikkteknologi og mye mye mer!

 


Marte Hallingstad Barstad

Hva gjorde folkehøyskoleåret med deg?

Året på Sandefjord gav meg muligheten til å ha et «pusteår» samtidig som jeg fikk fortsette å gjøre det jeg synes er gøy. Jeg lærte mye som hjalp meg med å bestemme mine senere karrierevalg.

Hvilket positivt utbytte fikk du av linjefaget?

I linjefaget fikk jeg utvikle meg i ekstremt relevante ting for mitt drømmestudie som ble en stor fordel. Jeg fikk jobbe med faget på en daglig basis og finne ut om det var noe for meg uten at det var i en alt for seriøs setting.

Hvordan ble du bedre forberedt til videre studier etter året på Sandefjord?

Samtidig som en flytter hjemmefra så følte jeg at jeg flyttet inn i en ny familie. Sånn sett var det et fint overgangsår til studietiden. Det gjorde meg også bedre forberedt på det sosiale - å samarbeide og forholde seg til andre hele tiden.

Studietur til New York

Musikkproduksjon & Låtskriving reiser til New York sammen med resten av skolen. Her tar vi del i New Yorks pulserende musikkliv med hovedfokus på musikk fra New York og spennende møter i en ekte verdensmetropol.

Vi kombinerer studietur for linjen og for skolen med en reise til USA - New York på høsten. På turen er det både fellesaktivtet for alle og mye linjeaktivitet. Hver linje har et fagopplegg over flere dager.

Alle reiser og aktiviteter inkludert i prisen!

Verdien av en felles studietur mener vi er stor. Du er sammen med folk på tvers av linjefag og aktivitetstilbudet og innholdet er meget variert. Vi blir kjent med byen New York, dens spesielle historie og bakgrunnen for dens markante plass i populærkulturen og storpolitikken. Vi besøker og har omvisning på FN-bygningen, vi besøker historiske Ellis Island og frihetsgudinnen, vi har linjedag der de ulike linjene gjør noe faglig sammen og vi får alle muligheter til å bli kjent med de ulike sidene av New York.  

 • Rebusløp gjennom Manhattan
 • Besøk på Frihetsgudinnen & Ellis Island
 • Besøk i FN-bygningen
 • Empire state building
 • Ground Zero
 • MOMA, Guggenheim og andre museer
 • Musikaler på Broadway
 • Trening i Central Park
 • Linjeaktiviteter
 • Gospelkonsert i harlem
 • The High Line
 • Baseball-kamp        + mye tid til egenaktivitet
Folkehøyskole: fag, pluss mye mer!

Det å gå på folkehøyskole handler om mye. Det er en unik mulighet til å boltre seg i et fag du er interessert i, men i tillegg får du så mye mer. Du opplever gleden av å være i et rikt fellesskap med like (og ulike!) unge mennesker, som alle har til felles at de ønsker et fantastisk år.

Det å leve så tett sammen gjør et folkehøyskoleår unikt. Du deler fritid, arbeidsøkter, måltider, kvelder, helger, turer, og mye annet, sammen med andre. Dette er erfaringer som selvsagt byr på utfordringer, men først og fremst gir det mye glede, livskompetanse og enorme utviklingsmuligheter for deg.

Fellesskapet handler om rutiner som vasking av internat, tilrettelegging av måltider og andre gjøremål som hverdagen krever. Men fellesskapet handler også om fellestur til New York, temauker, høstfest, mange lørdagsshow, festivaler, solidaritetsaksjon, volleyball, LAN, brettspill og mye mer.

Folkehøyskolen ble grunnlagt med en visjon om å utdanne hele mennesket, med hode, hjerte og hånd. Vi på Sandefjord folkehøyskole ønsker å bidra til at hver elev finner mening, mot og entusiasme til å mestre eget liv som et aktivt, opplevende, deltagende og reflekterende menneske.

Lærer

Olaf Hansen Haugan er vår musikklærer. Han er utøvende musiker og produsent med bred erfaring innenfor turne- og bandvirksomhet, arrangering, musikkproduksjon og bandledelse.

Olaf spiller for tiden fast med deLillos ved siden av å jobbe hos oss.

olaf.haugan@vtfk.no

Pris

Alt inkludert: 134 000,-

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Undervisningsmateriell
 • ID-kort
 • Årbok
 • Studietur til New York
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin

Statens lånekasse for utdanning:

Se hva du får i støtte av Lånekassen og hvor mye lommepenger du trenger i løpet av året.

Les mer om priser, lån og stipend


Søk om lån og stipend hos Lånekassen

 

Søk nå

 

Bilder fra linjen

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg19.jpg20.jpg21.jpg22.jpg23.jpg24.jpg25.jpg26.jpg27.jpg28.jpg29.jpg

Publisert: 02.11.2017 Oppdatert: 11.01.2024 kl.14:55