no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Nytt utdanningstilbud


Publisert:

24.01.2024

Oppdatert:

01.02.2024 kl.12:43

NYTT UTDANNINGSTILBUD VED FÆRDER VGS


Færder vgs tilbyr f.o.m. skoleåret 2024-25 et studieforberedende utdanningstilbud innenfor elektrofag over 3 år. Utdanningen vil ha utgangspunkt i det nåværende programområdet Vg2 datateknologi og elektronikk, men legges altså opp som et 3- årig studieforberedende utdanningsløp med realfagsfordypning.

Etter gjennomført utdanning er du kvalifisert til å søke universitet- og høgskoler, inkl ingeniørstudier som krever realfagsfordypning. Man kan også gå rett i læretid etter dette skoleløpet, og ta fagbrevet i enden av dette. Fagbrev sammen med en universitetsutdanning innenfor ingeniør- og elektrofagene er svært ettertraktet for bedrifter innenfor dette feltet.

Realfagsfordypning betyr at man på Vg1 har 1T- matte på Vg1, - samt R1, R2 og FYS1 de to neste årene. Vi anbefaler derfor at man har et godt nivå i realfagene, og helst min karakteren 4 i matematikk fra grunnskolen.

Denne studieforberedende utdanningen starter med et ordinært Vg1 år i elektrofag, inkl 1T- matte. Dvs at man kan søke seg over i andre Vg2- tilbud innenfor elektrofag etter det første året hvis man skulle ønske dette.

Dette 3- årige løpet passer for alle som ønsker å jobbe innenfor bl.a. datateknologi, programmering, IT- sikkerhet.

image5t9ab.png