no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Informasjon om ny e-postadresse, flytting av OneDrive og ny pålogging

Foto: Foto fra Pixabay.com

Av:

Michelle S. Wirgenes

Publisert:

16.05.2019

Oppdatert:

17.09.2020 kl.17:17

Som en del av sammenslåing av Vestfold og Telemark fylkeskommune får alle elever ny e-postadresse og ny pålogging/nytt brukernavn fra skolestart 2019-2020. Les mer om overgangen her.

Ny e-postadresse

Fra skolestart 19. august 2019 får du ny e-postadresse. Innhold blir ikke flyttet over fra gammel til ny e-post. Hvis det er noe du ønsker å ta vare på av mailer eller annet Outlook-innhold fra tidligere skoleår, må du lagre det på PC-en din før 21. juli. 

Flytting av filer lagret på OneDrive

Kopiering av OneDrive (inkludert OneNote) til din nye brukerkonto er allerede i gang slik at du skal ha alle filer tilgjengelig på din nye bruker til skolestart. Eventuelle filer som du sletter fra din OneDrive etter kopieringsstart, vil fremdeles ligge på din nye OneDrive når du kommer tilbake etter sommerferien. I tillegg vil filer som er flyttet fra en mappe til en annen, eksistere både i opprinnelig og ny mappe i din nye One-Drive. Det er derfor ikke nødvendig å bruke tid på sletting og/eller flytting i OneDrive i perioden frem til skolestart.

Begrenset lagring 2. – 19. august

Fra skolestart 19. august får du også ny pålogging – altså nytt brukernavn. Fra 2. august og frem til skolestart, kan påloggingen du har brukt skoleåret 2018-19 kun benyttes til å logge på PC-en. Endringer i filer eller opprettelse av nye filer etter 2. august, kopieres ikke over til din nye bruker. Det betyr at du må bruke et annet lagringssted, for eksempel en minnepenn, fram til du logger deg på med din nye bruker ved skolestart.
Du får informasjon om ny pålogging i forbindelse med skolestart 2019-2020. Det samme gjelder Feide-pålogging.


Viktig å huske på:

• Ikke bruk tid på rydding og sletting av filer i OneDrive i perioden frem til skolestart
• E-post du vil ta vare på fra skoleåret 2018-2019 må lagres lokalt før 21. juli
• Hvis du gjør endringer eller oppretter nye filer i perioden fra 2. august til skolestart 19. august, må du bruke et annet lagringssted enn OneDrive, Mine Dokumenter eller skrivebord

Mer informasjon om pålogging ved skolestart

Her kan du lese mer om hvordan du kommer igang med PC'en ved skolestart.

Vanlige spørsmål

Hvordan logger jeg meg på PC-en ved skolestart?

Rett før skolestart får du en SMS med informasjon om pålogging og passord som du skal bruke for å logge deg på PC-en. Hvis du ikke mottar SMS, får du informasjon om pålogging ved skolestart.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får logget meg på?

Hvis du er sikker på at du har skrevet riktig brukernavn og passord, kontroller at du er koblet til nettverket «VTFK». Det finner du ved å klikke på ikonet for nettverk nederst til høyre på skjermen.

Hvem kan jeg spørre om hjelp til pålogging?

Har du spørsmål om pålogging eller annen bruk av PC-en, tar du kontakt med kontakt-/faglærer eller med servicedesken (IKT) på skolen.

Les hele informasjonsbrevet her.

 

Slik finner du tilbake til gamle filer

Les her om hvordan du kan finne tilbake til filer fra gammel bruker.