no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Vg2 Kokk- og servitørfag

Vg2 Kokk- og servitørfag

Ved Holmestrand videregående skole er undervisningslokalet for deg som fordyper deg i kokk og servitør vg2 skolens kjøkken og tilhørende stue. Her får du en reell innføring i kokkenes og servitørenes hverdag.

Kokker lager mat på hoteller, på restauranter, i cateringbedrifter, på boligplattformer og i skip/ passasjerskip samt i institusjonshusholdninger.

Arbeidsoppgavene består blant annet i å bearbeide råvarer, tilberede og anrette ulike varm- og kaldretter, desserter og bakverk.

Dette et yrke hvor du ofte arbeider sammen med andre i team. Hvis du velger fordypning kokkefag kan du bli utplassert i ulike hoteller, restauranter og institusjoner i løpet av skoleåret. Det veldig lett å få læreplass i kokkeyrket.

På stua får du en virkelighetsnær opplæring i servitørfaget dersom du velger dette området som fordypning.

Her får du som vil utdanne deg til servitør en realistisk innføring i servitørens hverdag på en restaurant. Du lærer bla. om gjestebehandling, service og oppdekking.

Vi har samarbeid med hotell- og restaurantbransjen, og utplassering i bedrifter for elevene som har valgt servitørfag, hører med til undervisningen.

En fagutdannet servitør kan arbeide som barkeeper eller hovmester. Du kan få videreutdanning på hotellhøgskolen, eller hvis det er ønskelig, arbeide om bord på ferger og cruiseskip.

Det lett å få læreplass i servitørbransjen.

 

 

Publisert:

06.02.2025

Oppdatert:

06.02.2025 kl.08:54