no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Elever samlet inn 1 million kroner til Prosjekt Peru

Elever og to menn står sammen og holder en stor sjekk
Elever fra komiteen på Re videregående skole overrekker den symbolske sjekken til Prosjekt Peru ved økonomiansvarlig Trond Manvik og daglig leder Jan Gusland.

Publisert:

15.03.2023

Oppdatert:

16.03.2023 kl.12:35

Tidligere denne uken var elever fra komiteene i Prosjekt Peru samlet på Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik for å overrekke penger fra høstens aksjon. Elevene kunne stolt overrekke en symbolsk sjekk på 1 million kroner til Prosjekt Peru.

Hvert år i oktober/november gir elevene ved Thor Heyerdahl, Re, Holmestrand, Voss og Melsom videregående skoler, en dags arbeid i solidaritet med barna på Perudagen, og hvor inntektene går uavkortet til elevene ved skolen og til barna som bor på barnehjemmet. Re videregående har deltatt i Prosjekt Peru de siste 17 årene.

I høst ble det i tillegg til aksjonsdagen gjennomført stemningsdag, salg av kaker, tippekonkurranser, panting av flasker og utlodning blant personalet. Skolen ga også en julegave til prosjektet.

Dette resulterte i at vi kunne overføre totalt 332 000 kr til Prosjekt Peru. På aksjonsdagen 15. november jobbet elevene på Re inn 289 000 kr. Det er ny rekord!

Samlet for overrekkelse av sjekk 

På overrekkelsen i Larvik var det fremmøtte fra de fleste skolene, i tillegg til representanter fra prosjektet. Det ble under møtet orientert om det pågående arbeidet i Peru. Det ble et historisk tilbakeblikk om da 25 år gamle Dag-Petter Svendsen startet Prosjekt Peru i 1992, elevene fortalte litt om hvordan de har jobbet på sin skole, før sjekken på 1 million kroner ble overrakt.

Flere elever sitter rundt et møtebord

Tre elever oppstilt i en trapp

Leder i Perukomiteen Maren Karoline Kristensen (t.h.) og Tim Sverre Mofossbakke, begge Vg3-elever, har sittet i komiteen på Re i to skoleår. På samlingen fortalte de om hva Perukomiteen har gjort i forkant av Perudagen. Benedicte Brudvik (t.v.) i Vg2 er med for første gang og blir med videre i Perukomiteen - et arbeid som alle synes er lærerikt og givende å være med på!

Les mer om Prosjekt Peru