no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Toppidrett

Toppidrett på alle linjer
Oppstilt lagbilde av flere personer inne i en treningshall

Re videregående skole har fire utdanningsprogram samt toppidrett som du kan søke uansett hvilket utdanningsprogram du velger. Det er kun studiespesialisering med toppidrett som kan søkes via Vigo. Du som søker en av de andre linjene vil i mars/april få tilsendt et skjema som du må fylle ut og returnere dersom du ønsker toppidrett i tillegg til linjen du har søkt.

Generell informasjon

Re videregående skole begynte med idrettsfag i 1983 og har siden 2005 hatt toppidrettstilbud. Toppidrettstilbudet ble umiddelbart svært populært og vi har i dag rundt 200 elever på dette tilbudet fordelt på gruppene fotball, håndball og ulike idretter.  

Vi legger til rette for en optimal satsing på idrett samtidig med en god gjennomføring av videregående skole. Du kan velge toppidrett på alle utdanningsprogrammene på Re vgs.

Du får anledning til å trene 6 timer spesialidrett i tillegg til 2 timer kroppsøving i uken. Toppidrettsøktene er lagt tidlig på skoledagen for å få nok restitusjon før en eventuell ny treningsøkt på ettermiddagen. Det er egne treningsgrupper på hvert trinn med hver sine trenere innenfor hver idrett eller beslektet idrett. Vi har gode lærere med lang erfaring både som aktive og trenere.

I faget toppidrett legger vi hovedvekten på ferdighetsutvikling gjennom praktisk trening i spesialidrettsøktene. I allsidighetsøktene blir det veksling mellom basistrening, rytmikk og ulike ballspill. Temaer som treningsplanlegging, kosthold, skader, media, mental trening blir gjennomgått i enkelte teoriøkter.

For at du skal ha optimal mulighet til å utvikle deg innenfor idretten din, ser vi det som svært viktig at skolen kan samarbeide med trener/leder i klubben din.

Årlige treningssamlinger er en viktig del av tilbudet.

Idrettsanleggene vi bruker

Publisert: 23.01.2018 Oppdatert: 10.08.2023 kl.08:53

Portrettbilde av Espen Næss Lund Espen Næss Lund
Avdelingsleder undervisning - idrettsfag og toppidrett