no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Korona og smittevern i videregående skole NB! oppdatert 17.02.2022

Korona

Publisert:

14.12.2021

Oppdatert:

17.06.2022 kl.10:43

Her vil vi jevnlig oppdatere informasjonen om smittevern og regler som gjelder for videregående skoler i Vestfold og Telemark Fylkeskommune. Oppdatert 17.02.2022

Oppdatert informasjon 17.02.2022

 

Fra og med mandag 24. januar går vi over på grønt nivå. Det betyr at vi organiserer skolehverdagen så normalt som mulig. Vi unngår fortsatt håndhilsing og klemming.

Da er det nye og færre koronaregler som gjelder, og her kommer noen av de som får betydning for oss:

  • Test deg ved symptomer. Barn i barnehagealder og skoleelever er unntatt. Det er ikke lenger nødvendig å teste deg dersom du ikke har symptomer selv om du har nærkontakter som er smittet.
  • Hold deg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom du føler deg syk. Du bør bli hjemme til formen er god, og du har vært feberfri i 24 timer. Milde restsymptomer som rennende nese, snørr, heshet og noe hoste er greit.
  • Ved positiv covid-test, hold deg hjemme i fire dager fra symptomstart eller fra dagen for positiv test for dem uten symptomer. Barn i barnehagealder og skoleelever er unntatt testing, men anbefales å holde seg hjemme dersom de er syke. De kan gå på skole og barnehage når de har vært feberfrie i 24 timer.
  • Forskriftsfestet krav til isolasjon oppheves og erstattes med en anbefaling om at voksne som er bekreftet smittet med covid-19 holder seg hjemme i 4 døgn fra symptomstart og uansett til de har vært feberfri i ett døgn.
  • Anbefalingen om å holde seg hjemme i 4 døgn gjelder ikke for barn i barnehagealder og skoleelever, som kun anbefales å holde seg hjemme dersom de er syke.

 

Det er viktig at hver og en tar beslutninger om egen helsesituasjon med utgangspunkt i disse anbefalingene.