no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Årets innsamlede midler overrakt Prosjekt Peru

Oppstilt bilde av Perukomiteen og styret som mottar sjekk
Fra venstre: Ansattrepresentant Linn M. Schistad, leder av Peru-komiteen Benedikte Brudvik, medlemmer Lisbeth Roso, Heidi Homb og Nina Zivanic. Leder Prosjekt Peru Jan Gusland, tolk Aina Gudvangen og økonomiansvarlig Trond Manvik.

Publisert:

13.05.2024

Oppdatert:

13.05.2024 kl.12:40

På vegne av skolene som støtter Prosjekt Peru, overrakk komiteen ved Re videregående skole 1 million kroner til representanter for styret.

Før helgen kunne Peru-komiteen på Re vgs. overrekke 1 million kroner til prosjektet. Gjennom året har elever fra Thor Heyerdahl, Holmestrand, Melsom, Re og Voss videregående skoler jobbet og hatt aktiviteter som samler inn penger til barnehjemmet i Monsefú, Peru.

Den største inntektsbringende aktiviteten på skolene er Perudagen, der elever jobber inn en dagslønn til prosjektet. På Re videregående skole jobbet elevene i år inn 273 060 kr. I tillegg kommer inntekter fra pantebokser som er plassert ut på skolen og kakesalg. I år hadde også komiteen vaffel- og kakesalg samt loddsalg på internasjonal dag. 

Pengene som samles inn av skolene går uavkortet til barnehjemmet i Peru. Det er ingen administrative kostnader knyttet til prosjektet.

Fornøyde styremedlemmer

Tilstede på Re for overrekkesen fra Prosjekt Peru var Trond Manvik, økonomiansvarlig og Jan Gusland, leder, sammen med styremedlemmene Linn Schistad og Aina Gudvangen, som fungerer som tolk under styremøter hvor blant andre barnehjemsleder i Peru er tilstede på Teams. De fortalte komiteen om hvordan de jobber i styret, og at møtene som holdes ca. en gang i måneden foregår digitalt. 

Styremedlemmer Prosjekt Peru.jpg

Perukomiteen ved Re vgs. fortalte videre om hvordan de har jobbet gjennom året, og trekker frem at engasjementet har vært større i år enn tidligere. Aktivitetene har vært fordelt utover året og det har ført til flere aktive medlememmer og mulighet for jevnligere møter.

For å gjøre alle skolens elever bevisst på arbeidet og støtten vi bidrar med fra skolen, var komiteen i høst rundt i alle vg1-klasser og noen Vg2-klasser, og holdt informasjonsmøte om Prosjekt Peru.

30 år med barnehjem

I år er det 30 år siden de første fire barna ankom barnehjemmet i Monsefú. Trond og Jan fortalte at de har vært i Peru flere ganger, og de blir alltid tatt godt i mot. Barna på barnehjemmet har store hjerter og mye å gi. Det har opp gjennom årene vært noen rørende møter mellom barna og ungdommer fra Norge som har vært på besøk etter å ha jobbet som frivillig i noen måneder.

Tilbudet om å reise til Peru som frivillig på barnehjemmet har dessverre ligget på is etter korona og et større renovasjonsarbeid på administrasjonsbygget, men det er nå mulig å søke om å være frivillig igjen. Søknadsskjema finnes på nettsiden. 

Les mer om prosjekt Peru på nett prosjektperu.no eller på facebook.com/prosjektperu