no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Elev i Informatikkolympiade

Magnus (i forkant) i dyp konsentrasjon under konkurransen. Foto: Norsk Informatikkolympiade

Publisert:

30.09.2020

Oppdatert:

10.02.2021 kl.10:29

Magnus Hokland Hegdahl i Vg3 hos oss, deltok forrige uke i Internasjonal Informatikkolympiade. Han lå lenge an til bronsemedalje , men måtte dessverre se medaljen gå.

I mars vant Magnus den norske olympiaden, og kvalifiserte seg dermed til den internasjonale finalen i september. Finalen skulle egentlig gått av stabelen i Singapore, men pga Covid-19 måtte de ulike nasjonene holde seg i hjemlandet og løse oppgavene derfra. Den norske delegasjonen på fire personer satt i Bergen under finalen.

Norsk Informatikkolmpiade er en programmeringskonkurranse for elever i videregående skole i Norge. Den tilsvarer Abelkonkurransen, fysikk-OL og kjemi-OL, og er altså en fagolympiade.

- Jeg har som ambisjon å delta i alle fagolympiadene, men det er naturlig nok programmering jeg er mest interessert i, forteller Magnus. Han har holdt mye på med programmering på hjemmebane, men den norske finalen i mars var første gang han deltok i en reell programmeringskonkurranse.

- Oppgaven i olympiaden er en tekstoppgave der man skal lage et program som løser et algoritmisk eller matematisk problem.Det er ofte en surrealistisk historie som er utgangspunket, men historien er ikke viktigst. Det er problemstillinga, forklarer Magnus.

Siden han gikk seirende ut av den norske finalen i mars, fikk han delta i Nordisk-Baltisk-OL og deretter gikk veien altså videre til å konkurrere mot alle verdens nasjoner nå. Fire personer fra Norge fikk delta, men de har ikke lov å samarbeide.

- Etter første dag lå vi godt an og snuste på bronsemedalje, men dessverre gikk det ikke like bra neste dag. Men det var likevel veldig spennende å være med og moro at det gikk såpass bra. Nå er jeg klar for neste konkurranse som er i november, forteller Magnus.

Stor stas for Greveskogen å fostre elever som gjør det så bra i både nasjonale og internasjonale fagolympiader. Vi ønsker Magnus og alle andre elever lykke til videre!

Mer informasjon om konkurransen