no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Fraværsgrensen tilbake etter høstferien


Publisert:

28.09.2021

Oppdatert:

19.10.2021 kl.09:15

Unntaket fra fraværsreglene oppheves fra 11. oktober. Det betyr at elevene ikke lenger kan bruke egenmelding eller bekreftelse fra en forelder ved fravær av helsegrunner.

Lørdag 25.september kl. 16.00 åpnet Norge opp igjen etter pandemien, og vi er dermed tilbake til normalen igjen.

Det betyr at fraværsgrensen på 10% fravær i videregående er på plass igjen fra 11.oktober. Fraværsgrensen innebærer at elevene har møteplikt til alle timer på alle årstrinn, og vi skiller mellom dokumentert og udokumentert fravær. Det betyr at elevene ikke lenger kan bruke egenmelding eller bekreftelse fra foreldre om fravær.

Rutine for fraværsføring i Vestfold og Telemark

All info om fravær i videregående 

Unntaket fra fraværsregelene gjelder kun i overgangsperioden fram til 10.oktober. Så før den tid kan elever som har fravær av helsegrunner slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet. Elever under 18 år må likevel legge fram bekreftelse fra en foresatt, mens myndige elever kan legge fram egenmelding.

De grunnleggende smittevernrådene gjelder fortsatt

  1. Syke personer skal ikke være på skolen, i barnehagen og i SFO. Det aller viktigste smitteverntiltaket er at syke personer holder seg hjemme.
  2. God hygiene. Hostehygiene er viktig for å begrense dråpesmitte, mens håndhygiene er viktig for å hindre kontaktsmitte.
  3. Godt renhold. Godt renhold forebygger kontaktsmitte.

Se flytskjema for smittevern

Tilbake til normalen

Korona – tilbake til normalen i skoler og barnehager (udir.no)

Tilbake til normalen i skoler og barnehager - regjeringen.no