no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Klart for Skole-NM på Greveskogen

Alle elever og ledsagere fra Vestfold som skal delta i skole-NM. Foto: VFK

Publisert:

28.03.2019

Oppdatert:

10.02.2021 kl.10:29

Greveskogen vgs er sammen med Vestfold fylkeskommune vertskap for skole-NM i yrkesfagene Restaurant- og matfag 1. og 2.april. Vi gleder oss!

Det blir full fart på Greveskogen i uke 14 når elever fra hele Norge inntar skolen for å konkurrere om norgesmestertitttelen innenfor Restaurant- og matfag.

- Dette blir utrolig gøy og spennende, og ikke minst lærerrikt for oss som skole og for elevene våre. Vi gleder oss, sier rektor Cecilie Langklep Bjørnøy.

Skole-NM er for yrkesfagelever i videregående skole, og konkurransene gjennomføres i ni fylker i løpet av mai og april. Det arrangeres konkurranser i 25 ulike fag, og konkurransene skal være med på å motivere gjennom mestring, og ved å gi praktiske og realistiske oppgaver. 22 elever skal representere Vestfold i 17 ulike fag.

Yrkesfag er viktig for samfunnet og skoleNM kan bidra positivt både til rekruttering og omdømme for yrkesfag, sier Frode G. Hestnes (FrP), leder av hovedutvalg for utdanning i Vestfold fylkeskommune.

Arrangeres for tredje gang

Norgesmesterskapet er et samarbeid mellom fylkeskommunene og World Skills Norway, og arrangeres for tredje gang. Bak World Skills Norway står NHO, LO, Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Konkurransene arrangeres rundt i hele landet, i Vestfold her på Greveskogen, og ellers i Østfold, Aust-Agder, Oppland, Akershus, Hedmark, Telemark, Buskerud og Nordland.

Hensikten med skole-NM er å bidra til å øke interessen, statusen og rekrutteringen til yrkesfagene i den videregående skole.

22 elever representerer Vestfold

Jeg gleder meg til å følge med på hvordan det går med deltakerne fra Vestfold og ønsker alle lykke til, sier utdanningsdirektør i Vestfold fylkeskommune, Lisbeth Eek Svensson.

Fra Greveskogen deltar Jirawan Maneesai i konkurransen kokk, og Nina Oppberget i konkurransen servitør.

Vi ønsker lykke til og ser fram i mot å åpne skolen for NM.

Mye som skjer de to første dagene i april, og her er oversikten:

1.april

 Dag1Fortsatt dag 1Konkurranser dag 1

2.april

Dag 2Konkurranser dag 2Konkurranser 2.aprilØvrig program dag 2