Vektlagt av dommerne ble samarbeid mellom kokk og servitør, servering og aperitiff, samt smak og anretning av rettene. Lagene måtte også gjennom en teorioppgave om meieriprodukter som var tellende.
I finalen lagde Greveskogens lag denne menyen som førte til 2. plass:
Forrett
Ostesouffle med bakt rødbet, cottage cheese og soltørket tomat i balsamicovinaigrette
***
Laks på tre måter
Bakt løk, ertepuré, pepperrot beurre blanc, urteolje og røsti potet
***
Ostetallerken med tomatchutney, eplemarmelade, karamelliserte valnøtter og frukt- og nøttebrød
Konkurransen varte i 3 timer. Nivået var høyt, og det var jevnt i toppen.
Faglærer Trond Andresen forteller at elevene opplevde god mestring gjennom konkurransen, de hadde forberedt seg godt og jobbet mye med oppgaven. Han er godt fornøyd med innsatsen til de tre gutta og 2. plassen. Strinda vgs tok forøvrig 1.plassen, og Vestby vgs kom på 3.plass.
Viktig for elevene var også å møte likesinnede elever fra andre skoler i Norge, samt bedrifter som var på talentjakt etter elever til læreplass.
Elevene våre vant også et todagers opphold på Arne Brimis hotell og restauranter i Jotunheimen. Det er noe å virkelig glede seg til!