no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Utdanningslegat til Sander Jevanord

Sander Jevanord (nr.2 f.h) fikk utdanningslegat Foto: Camilla Victoria Aubert Hellern

Publisert:

10.06.2021

Oppdatert:

10.06.2021 kl.14:19

Vår musikkelev, Sander Jevanord i 3MDA, var så heldig å være en av mottakerne av Lizzie og Erling Sæbøs utdanningslegat. Vi gratulerer!

Uttdanningslegatet er på kr.60000 til hver mottaker og fordeles ut over tre år. Så det er snakk om et stor og nyttig legat. Kandidatene må rapportere inn til styret av legatet om hvordan det går med studiene for hvert år.

Legatet utbetales til elever som tilhører tidligere Re kommune, og utdelingen var i går på Re vgs.

 

Mer om legatet:

Evnerik Re-ungdom

Lizzy og Erling Sæbø levde livet sitt på en gård ved Linnestad. De fikk ingen barn, og ønska å samle sine midler i et legat til lokal ungdom.

Utdanningslegatets formål er å dele ut midler til evnerik ungdom i Re kommune, til støtte for videre utdanning på universitet, høgskole og lignende.

For tre år siden var det en ny rekord i antall søknader, og i åra etter har det fortsatt holdt seg på et stabilt høyt nivå.

Ikke rart, for det er gode penger å hente til å investere i høyere utdanning:

Penger – og motivasjon!

– Det er mye penger! Og det er dyrt å studere. Bare leilighet koster mye, så dette hjelper veldig mye. Vi kan fokusere enda mer på skole, og mindre på å få økonomien til å gå rundt. Og kanskje vi kan studere lenger enn vi ellers hadde kunnet.

– Dette gir enda mer motivasjon. Vi slipper kanskje å måtte jobbe så mye ved siden av studiene. Nå kan vi kan legge all energi i studiene – og vi gleder oss!, har tidligere mottakere av midler sagt til ReAvisa.

Det er hvert år fire kommende studenter som får tildelt midler fra legatet, og de må være bosatt innenfor det geografiske området som tilhørte Re kommune fram til kommunesammenslåing med Tønsberg.

«Ærlighet, ansvarsfølelse, høflighet, arbeidsomhet»

«Det skal ved utvelgelsen legges vekt på ungdommens skoleprestasjoner i videregående skole, samt god oppførsel, herunder ærlighet, ansvarsfølelse, høflighet, arbeidsomhet og gjerne også prestasjoner i idrett», heter det i utlysningen.

«Det er et ønske at legatet skal være en inspirasjon til prestasjon på skolen. Dersom flere ungdommer står likt, kan det også legges vekt på at midlene skal tilkomme den som har de vanskeligste økonomiske ressurser til videreutdannelse».

Utdelingen er basert på årlig avkastning, og de siste åra er det delt ut totalt mellom 180.000 og 300.000 kroner, fordelt på fire heldige søkere som plukkes ut.