no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Bøker og PC: alt du trenger å vite før skoleslutt


Publisert:

02.06.2022

Oppdatert:

30.10.2022 kl.12:42

Nå nærmer det seg sommerferie og da skal alt du har lånt av bøker innleveres. Alle klasser får utdelt tider for det. Lurer du på hva som skjer med PC-en din? Her får du svarene du trenger

I fjor kjørte vi innlevering "Coronastyle" og aldri har vi vært mer effektive, så vi gjentar suksessen, - denne gang uten meter´n og munnbind, men med samme effektivitet som sist:-)

Det aller viktigste er at du leverer alt du har lånt på én gang, og at du kommer presis. Gjør du det, blir det liten ventetid, og innleveringen kommer det til å gå kjempebra også i år!

ALT du har lånt skal inn på en gang!

 • Du får én tid for innlevering og da må du ha med absolutt alt som skal leveres inn. Husk at det er både lærebøker, andre bøker, filmer, hodetelefoner, ladere mm. du kan ha lånt.
 • Lovsamlingen skal ikke leveres inn (vg2 og vg3)
 • Kjemi- og fysikktabeller skal leveres inn.
 • Fjern papirbokbind, blyantmerker eller klistrelapper. Plastbokbind kan være på.

Hvordan kan du være sikker på at du har fått med deg alt

 • Du vil få en e-post i starten av juni der du finner en oversikt over de lærebøkene du har lånt. I tillegg må du levere inn andre bøker, filmer el. annet du har lånt. Hvis du har bøker el.l som du har fått faktura på og ikke har betalt, vil også disse synes på lista over lån.

 • Har du spørsmål, så kom til oss i skranken på Læringssenteret, send oss en e-post på lsnvs@vtfk.no eller ta kontakt på Teams (til Læringssenteret)

Sjekk når du skal levere og møt opp presis!

Tidspunktet for når du skal møte står i tabellen nedenfor, på Teams og på skjermene. Det er ikke sikkert du har undervisning på det tidspunktet klassen din er satt opp, men du må allikevel møte opp.

 • Møt opp presis i gangen utenfor Læringssenteret inngang A (ikke glassgangen)

 • Ha det du skal levere klart og ha også din Pocket ID klar.

 • Det er kun de som har fått innleveringstid som skal møte opp! Vi slipper inn puljevis. Du leverer bøkene på automaten, legger de på plass i riktig bunke, og får tilslutt en status på om du har levert alt. Har du alt klart og møter presis, går køen mye fortere og det er bra for alle. Du får hjelp på alle tre postene.

Her er oversikten over innleveringstidene


Bøker som er skadet, mistet eller forbyttet

Dersom bøkene dine er skadet, risikerer du å måtte erstatte dem. Normal slitasje godtas selvfølgelig, men skader som skyldes vann, kaffe eller andre fuktskader, flekker, understreking med tusj eller avrevne sider, vil du få regning på. Hvis du leverer inn en skadet bok, vil du få en kvittering på at den er levert inn til vurdering. Blir en skadet bok vurdert som ubrukelig dvs. at den må kasseres og vi må anskaffe ny, må du erstatte den. Det er ulik pris på de forskjellige skolebøkene. En ny fysikkbok koster f.eks ca. kr. 1000,- og en norskbok ca. kr. 750,-Har du mistet boka, eller ikke levert den inn, vil du bli fakturert for det en tilsvarende ny bok koster. Det lønner seg å lete! Er du sikker på at du har levert inn en bok, men får beskjed om at du ikke har levert den, har du sannsynligvis i løpet av året byttet bok med en annen. Hvis denne andre ikke leverer inn boka, eller har skadet boka, er det du som låner som får fakturaen. (Det er for å unngå slike situasjoner at vi ber dere skrive navn i bøkene ved skolestart.)

Er du syk, bortreist eller på andre måter forhindret fra å levere?

I så fall må du passe på å få noen andre til å levere inn. Har du allikevel problemer med å få levert, må du ta kontakt slik at du får søkt om innlevering på spesielt grunnlag.

Hva skjer med PC-en?
 • Vg1 og vg2: Skal du gå på Nøtterøy vgs, eller på en annen videregående skole i fylkeskommunen neste år, skal du ta med deg PC-en hjem over sommeren.

 • Vg3-elever som har betalt tre årsleier får automatisk en sms med en kode som skal brukes for å privatisere PC-en. Ønsker du å beholde PC-en må du altså ha betalt leie for tre år.

 • Dersom du som elev ønsker å beholde PC-en ved avsluttet skolegang på vg2 yrkesfag, skal fortsette på en skole utenfor fylket, eller skal på utveksling, må du ha betalt alle tre årsleiene før du kan få med deg PC-en. Ønsker du ikke å betale ut PC-en. må den leveres i IT-skranken innen siste skoledag.

Alt du trenger å vite om regler og betaling finner du her

Slik kjøper du ut PC-en

Elev-PC og leieavtaler

Slik gjør du PC-en privat-Stigs kortversjon

Slik gjør du PC-en privat - den lange versjonen