no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Bøker og PC: alt du trenger å vite før skoleslutt


Publisert:

22.05.2023

Oppdatert:

31.05.2023 kl.16:10

Nå nærmer det seg sommerferie og da skal alt du har lånt av bøker innleveres. Alle klasser har fått utdelt en tid for det. Lurer du på hva som skjer med PC-en din? Her får du svarene du trenger

Innlevering av lærebøker

 • Du får én tid for innlevering og da må du ha med alt som skal leveres inn. Husk at det er både lærebøker, andre bøker, filmer, hodetelefoner, ladere mm. som du har lånt.
 • Sjekk i skapet ditt - det skal uansett tømmes før ferien.
 • Lovsamlingen skal ikke leveres inn (vg2 og vg3)
 • Kjemi- og fysikktabeller skal leveres inn.
 • Fjern papirbokbind, blyantmerker eller klistrelapper. Plastbokbind kan være på.
 • OBS! Bøker eller annet materiell som ikke er levert innen siste skoledag, vil bli fakturert.

  Har du spørsmål, kom til oss i skranken på Læringssenteret, send oss en e-post på lsnvs@vtfk.no eller ta kontakt på Teams (til Læringssenteret)

Sjekk når du skal levere, og møt opp presis!

Tidspunktet for når du skal møte står i tabellen nedenfor, på Teams og på skjermene. De fleste har innlevering i en fellestime.

 • Ha det du skal levere klart.
 • VG1 og VG2: Det er kun de som har fått innleveringstid som skal møte opp! Store klasser deles i to.

 • VG3 har to hele dager de kan komme og levere og det er ikke satt av noe spesielt tidspunkt.

Du legger selv bøkene på plass i riktig bunke etter innlevering. Har du alt klart og møter presis, går køen mye fortere, og det er bra for alle. Du får hjelp hele veien.

OBS: Læringssenteret er stengt for alt annet enn innlevering mandag 5. tirsdag 6. og torsdag 8. juni. Skal du ha tak i IT må du ringe servicedesken på tlf: 902 93 176

Her er oversikten over innleveringstidene:

Bøker som er skadet, mistet eller forbyttet

Dersom bøkene dine er skadet, risikerer du å måtte erstatte dem. Normal slitasje godtas selvfølgelig, men skader som skyldes vann, kaffe eller andre fuktskader, flekker, understreking med tusj eller avrevne sider, vil du få regning på. Hvis du leverer inn en skadet bok, vil du få en kvittering på at den er levert inn til vurdering. Blir en skadet bok vurdert som ubrukelig, dvs. at den må kasseres og vi må anskaffe ny, må du erstatte den. Det er ulik pris på de forskjellige skolebøkene. En ny fysikkbok koster f.eks ca. kr. 1000,- og en norskbok ca. kr. 700,-Har du mistet boka, eller ikke levert den inn, vil du bli fakturert for det en tilsvarende ny bok koster. Det lønner seg å lete! Er du sikker på at du har levert inn en bok, men får beskjed om at du ikke har levert den, har du sannsynligvis i løpet av året byttet bok med en annen. Hvis denne andre ikke leverer inn boka, eller har skadet boka, er det du som låner som får fakturaen. (Det er for å unngå slike situasjoner at vi ber dere skrive navn i bøkene ved skolestart.)

Er du syk, bortreist eller på andre måter forhindret fra å levere?

I så fall må du passe på å få noen andre til å levere inn. Har du allikevel problemer med å få levert, må du ta kontakt slik at du får søkt om innlevering på spesielt grunnlag.

Hva skjer med PC-en?
 • Vg1 og vg2: Skal du gå på Nøtterøy vgs, eller på en annen videregående skole i fylkeskommunen neste år, skal du ta med deg PC-en hjem over sommeren.

 • Vg3-elever som har betalt tre årsleier får automatisk en sms med en kode som skal brukes for å privatisere PC-en. Ønsker du å beholde PC-en må du altså ha betalt leie for tre år.

 • Dersom du som elev ønsker å beholde PC-en ved avsluttet skolegang på vg2 yrkesfag, skal fortsette på en skole utenfor fylket, eller skal på utveksling, må du ha betalt alle tre årsleiene før du kan få med deg PC-en. Ønsker du ikke å betale ut PC-en. må den leveres i IT-skranken innen siste skoledag.

Alt du trenger å vite om regler og betaling finner du her

Elev-PC og leieavtaler

Slik gjør du PC-en privat