no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

NIP-elever på Dublintur.

Foto: og tekst Kristin Berger

Publisert:

17.12.2018

Oppdatert:

30.10.2022 kl.12:42

For femte året på rad har vi utveksling med irske elever i regi av Nøtterøy International Program.

Vi var 11 elever og to lærere i Dublin i uke 50. Elevene bodde som vanlig hjemme hos de irske elevene, og fikk oppleve en annen kultur enn de er vant til. De fikk også fart på engelsken sin, noe som kommer godt med i engelsktimene etterpå. Skolen vi utveksler med heter Adamstown Community College.

Elevene fikk prøve seg på Hurling som er Irlands nasjonalsport og spilles med en kølle av tre og en lærball.

I tillegg til å oppleve hverdagen på en irsk skole hadde vi en dagstur til Belfast i Nord Irland fylt med den ganske trøblete historien til dette stedet. Hovedbekymringen disse dager er Brexit. Vi besøkte Europas 3. største arena og lærte om Gaelic sports; hurling og fotball. Vi rakk også et besøk på en sjokoladefabrikk og turer til sentrum av Dublin hvor vertselevene viste de norske elvene turistattraksjonene. Byen var nydelig pynta til jul og litt julegaver fikk vi også handla.

Bytur til Belfast. Hele gjengen forand rådhuset.

Nå gleder vi oss til å ta imot besøk av de irske elevene i uke 7. De skal få prøve seg på ski, og vi tar en dag i Oslo med bla. vikinger og Nobelprissenteret. De skal også få oppleve hvordan skoledagen i Norge arter seg.