no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Hallvard Hareide til finalen i Abel-konkurransen

Foto: Foto: KjerstiHolm

Av:

Kjersti Haraldseid

Publisert:

14.02.2022

Oppdatert:

30.10.2022 kl.12:42

Av 2429 deltagere er Hallvard blant de 27 som er i finalen i den prestisjefylte matematikkonkurransen.

Abel-konkurransen er en årlig konkurranse i matematisk problemløsning for elever i videregående skole. Den består av to innledende runder som gjennomføres digitalt på skolene, og en finale som avholdes ved NTNU i Trondheim.

I år deltok 2429 elever i første runde, og av de kvalifiserte 243 elever seg til andre runde. De 27 med høyest sammenlagt poengsum etter de to rundene har fått invitasjon til finalen, som avholdes 8. mars i år. Hallvard Hareide går 3STA på Nøtterøy vgs, og på skolen er vi stolte over å ha en deltager i denne tøffe konkurransen.

Det er noe nesten magisk over logikken

- Jeg har egentlig alltid vært interessert i matematikk, i det logiske, det er noe nesten «magisk» over logikken. Mamma har fortalt at jeg allerede som barn var opptatt av logiske sammenhenger og hadde en matematisk-analytisk tilnærming til spørsmål, noe hun syntes det var veldig gøy å høre meg snakke om sier Hallvard.

- Jeg syns matematisk problemløsning er spennende, og jeg liker konkurranser, derfor meldte jeg meg på Abel-konkurransen. I fjor kom jeg så vidt ikke videre til andre runde. I år var målet å komme lenger enn i fjor, og nå er jeg i finalen (3. runde), så det er jeg naturligvis veldig fornøyd med.

Artikkelen fortsetter under bildet

Hvordan forbereder man seg til en slik finale?

-Finalen skal være ved NTNU i Trondheim 8. mars. Før det er alle finalistene invitert til tre dagers treningsleir der oppe. Det har jeg tenkt til å være med på, både fordi det er en god forberedelse til finalen, men kanskje først og fremst fordi det er gøy å trene matematikk sammen med andre som har samme interesse sier Hallvard.

-Jeg kommer sikkert til å trene litt på fritiden før jeg drar oppover til Trondheim også, se på tidligere gitte finaleoppgaver og slikt.

Kan man vinne noe?

-Jeg vet ikke helt hva slags premier man eventuelt kan vinne, men de beste kan kvalifisere seg til deltakelse i den internasjonale matematikkolympiaden som i år arrangeres i Oslo.

Hvordan er det med nervene?

-Jeg er naturligvis litt spent, men først og fremst gleder jeg meg.

Vi ønsker Hallvard all mulig LYKKE TIL den 8. mars!

For spesielt interesserte: her er oppgaven Hallvard og de andre deltakerne fikk i runde 2