no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Elever på jobb i Krakow

Elever på jobb i Krakow
Elever på jobb i Krakow

Publisert:

02.04.2019

Oppdatert:

15.12.2022 kl.10:39

Følg med våre helsefagstudenter på to-ukers praksis i Krakow - dag for dag.

5. april

Dagsenteret

I dag var vår siste dag på dagsenteret Ognisko. Det var trist å måtte si farvel til alle de flotte menneskene som vi har blitt kjent med i løpet av disse to ukene. Vi fikk mange varme klemmer og håndtrykk av både ansatte og deltakere. Oppholdet har gitt oss mange inntrykk og erfaringer og dette er en praksis og opphold vi sent vil glemme. Vi avsluttet dagen i svømmebassenget sammen med deltakerne.

Dagsenteret 5. april

3. april

Dagsenteret

I dag har det vært tradisjonsutveksling som har stått på planen! Vi tok med oss ingredienser til sveler og lefseruller slik at deltakerne kunne få et innblikk i hva vi spiser i Norge som kanskje ikke er så vanlig her. Vi tok ansvaret for å lage svelene, mens deltakerne laget lakserullene. Svelene ble servert med brunost, og de fleste så ut til å like maten veldig godt!

Mat på dagsenteret 3. april

3. april

Bright Child
I dag var barna svært spente på kunst- og håndverkstimen, fordi de skulle leke med «PLAYDOUGH!» som de ropte så fint. Videre gikk de ut i det fine været. Dette gjorde de to ganger i kort tid, istedenfor å være lengre ute sammenhengende.

Mellom de to uteperiodene spiste de som vanlig varm mat. Da fikk barna lære «ormen den lange», et norskt bordvers.
I den andre barnehagen var vi ute på tur til den lekeplassen som var inngjerdet. Vi fant marihøner, det var utrolig stas. Noen av barna spilte fotball, og andre lekte i sandkassen. Vi har også malt «søppelkasser» med forskjellige farger til forskjellig avfall.

Lek med modelleireArk som viser kildesorteringHåndmalingMarihøne på fingerMange marihøner som er samlet i en bøtte med gress

2. april

Idag har vi vært på tur, når vi kom frem dit vi skulle, fant Ahmed frem noen steiner som han stablet. Det ble godt mottatt og det tok kort tid før de sto i kø for å kaste.

Kaster på steinerKlipp og lim med papirMaler et papirhusHender som er fulle av malingKunst laget med papir

1. april

Dagsenteret
Dagen i dag har bestått av å lære polsk, fotball ute i finværet og brettspill med deltakerne. Treningen ute bestod av pasningsøvelser, og vi ble veldig imponerte over hvor flinke de var! Inne spilte vi memory-spill og et spill der vi skulle stave det som var avbildet på brikkene på både polsk og engelsk. Her fikk vi lært nye polske ord, mens deltakerne fikk lært nye ord på engelsk. Dette var en veldig flott måte å lære hverandre ord på, til tross for språkbarrieren! Kommunikasjon med deltakerne på dagsenteret blir bare enklere og enklere, og vi ser nå at man kan kommunisere på så utrolig mange måter utenom språk!

Bright Child
Idag har de 4-6 år gamle barna i Bright Children vært ute på marihøne jakt, det var morsomt så se på. 1. April, med fokus på klovner og aprilsnarr.
Idag lagde vi i Bright Child barnehage tre forskjellige klovner. Barna fikk virkelig testet kreativiteten sin og storkoste seg veldig! Det ble produsert mange fine klovner idag,

MarihønejaktBøtte med jord, løv og marihønerBretter papirflyTegner

29. mars

Bright Child
Idag var vi på en liten rundtur bak barnehagen, innenfor et inngjerdet område. Det var veldig stas for ungene å få gå en liten tur rundt i nærområdet. Inne i denne lille parken var det en søt fontene som de ble utrolig begeistret for.
Vi hadde også ulike aktiviteter som å klippe ut frosker og så frø.

I den andre barnehagen hadde de flere stasjoner på dagsplanen. En stasjon var taekwondo, brettspill, maling og en workshop der barna fikk prøve seg på kjemiske forsøk. Vi arrangerte «å sette halen på grisen», en norsk lek for barna som de likte godt. I tillegg viste vi en film fra den linjen vi går, og fra skolen vi går på; Nøtterøy videregående! Idag var vi ikke ute, på grunn av litt vind.

Oppslagstavle med tegninger og malerierBrettet kurver PåskeeggVindu med planter

27. mars

Dag tre gikk raskt. Vi har vært på en utflukt til radiostasjonen i Krakow! Det tok omtrent en time med gåing, trikk og buss for å komme til radiostasjonen. Der vi fikk en omvisning og var med på en radiosending! Vi forsto ikke så mye av omvisningen da denne foregikk på polsk, Men dette var utrolig spennende for både barna og de voksne!

Dagen i går var veldig fin! De ansatte og noen av deltakerne ønsket å vise oss litt av Krakow, og tok oss derfor med på et folkemuseum. Her kunne vi se hvordan husene og redskapene i Polen så ut før i tiden. Dette var veldig gøy til tross for at vi ikke forstod noe av det guiden sa. På hjemveien gikk vi også over «kjærlighets-broen» i Krakow. Denne broen var full av hengelåser og skulpturer som hang på broen. Bilder fra turen vår kan du se her.

På tur til museumPå tur til museumEtnografisk museum i KrakowEtnografisk museum i KrakowEtnografisk museum i KrakowHengelåser på bro i KrakowPå besøk hos Radio Krakow

26. mars

Dag to gikk fort unna. Vi har holdt oss opptatte med turglade små mennesker og utført aktiviteter sånn som fotball, sisten og håndball utendørs. Vi gikk tur i to minutter på fortauet til en inngjerdet lekeplass og var der i 30 minutter.

Bright Child satser på estetiske fag, musikk dans og drama og de er opptatte av at barna skal prate engelsk. Så idag har hele dagen vært morro.

Vi som praktiserer i barnehagene har delt oss inn forskjellige avdelinger og er i hvert vår rom med opp til 13 barn.

Dagsenteret
Idag har vi også vært med og sett deltagerne jobbe. De får oppgaver som å vanne planter, jobbe på kjøkkenet, hjelpe de ansatte med f.eks å låse dører på dagsenteret. Vi kan se tydelig på dem, at de blir glade for å få oppgaver.  
Deltagerene lager mye forskjellig kunst av ulike materialer. Produktene selges på markedet på søndager. Inntektene de får, går tilbake til mat og utstyr til dagsenteret. .

Dagsenteret i KrakowGarderoben på dagsenteretBilder og malerier som er hengt oppPlanter uteEt av rommene på dagsenteretPerson holder et nøkkelknippe 

25. mars

Sitter rundt et bord og spiser

Dagsenteret
I dag var vår første dag på dagsenteret Ognisko Teligi. Vi våknet opp og var veldig spente på hvordan det kom til å bli på det nye praksisstedet. Vi ble godt tatt imot av lederen for Ognisko, og ble raskt sendt med en gruppe for å spille fotball i en fotballhall litt på utsiden av sentrum. På bussturen ble vi godt kjent med en av de ansatte som kunne engelsk. Da vi kom fram ble Henrik med gruppen og spilte fotball. Etter et par timer tok vi turen tilbake til Ognisko. Da vi kom tilbake ble vi servert hjemmelaget grønnsakssuppe, og spilte ball med noen av brukerne. Etter dette tok vi trikken tilbake til leilighetene. Etter alle hadde kommet hjem, samlet vi oss og delte tanker og opplevelser fra første dagen i praksis i Krakow!

Barnehagene
Da vi først kom ble vi godt tatt i mot av de ansatte som jobber der. De var veldig hyggelige, og hjalp oss med å bli kjent med stedet. Det var mye som var annerledes enn det vi er vant med. De hadde veldig lite tid av dagen som var fri lek. Samlingsstunden gikk ut på å lære dagene, månedene, årstidene og været på engelsk. Vi hadde også noen engelske sanger som vi sang, slik at de fikk øvet på engelsken sin. Da de skulle spise, hadde de først en grønnsakssuppe, og etter det pasta med noe type kjøtt i og brekkbønner. Etter at de hadde spist, pusset de tennene og la seg for å sove en liten stund. Da det hadde gått litt tid, og de hadde fått lekt litt, kom det en dame og hadde taekwondo med dem. Alt i alt var dette en super dag, og vi har lært masse nytt.

FlyvingeBygning i KrakowElever på tur i KrakowElever spiser på kafe i KrakowHest og kjerre