no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Bøker og PC - alt du trenger å vite før skoleslutt


Publisert:

02.06.2021

Oppdatert:

30.10.2022 kl.12:42

Her finner du alt du trenger å vite om innlevering av bøker og hva du skal gjøre med PC-en din.

I år som i fjor kjører vi innlevering "Coronastyle". Erfaringen fra i fjor var veldig gode så derfor er rutinene de samme i år.

Det aller viktigste er at du leverer alt du har lånt på én gang, og at du kommer presis. Gjør du det kommer det til å gå kjempebra også i år!

ALT du har lånt skal inn på en gang!

 • Du får én tid for innlevering og da må du ha med absolutt alt som skal leveres inn. Husk at det er både lærebøker, andre bøker, filmer, hodetelefoner, ladere mm. du kan ha lånt.
 • Lovsamlingen skal ikke leveres inn (vg2 og vg3)
 • Kjemi- og fysikktabeller skal leveres inn.
 • Fjern papirbokbind, blyantmerker eller klistrelapper. Plastbokbind kan være på.

Hvordan kan du være sikker på at du har fått med deg alt

 • Du vil få en e-post i starten av juni der du finner en oversikt over det du har lånt. Hvis du har bøker el.l som du har fått faktura på og ikke har betalt, vil også disse synes på lista over lån.

 • Du kan også gå inn på lånene dine gjennom Meg og Mitt.
  For å logge inn trenger du din e-post  (den du har oppgitt til skolen), eller lånernummeret som er de syv bokstavene du finner ved strekkoden på elevkortet eller i appen. Du trenger også den fire-sifrede PIN-koden du bruker for å låne bøker.

 • Har du spørsmål så send oss en e-post på lsnvs@vtfk.no 
  eller send oss en melding på Teams (til Læringssenteret)

Sjekk når du skal levere og møt opp presis!

Tidspunktet for når du skal møte står i tabellen nedenfor, på Teams og på skjermene. Det er ikke sikkert du har undervisning den dagen du er satt opp, men du må allikevel møte opp.

 • Møt opp i gangen utenfor Læringssenteret inngang A (ikke glassgangen) og les instruksene på plakaten som henger der. Husk 1m avstand. Store klasser blir delt i to så sjekk på forhånd hvilken del du hører hjemme i.

 • Ha det du skal levere klart og ha også lånekort(vg3) / ItsMeId app tilgjengelig.

 • Det er kun de som har fått innleveringstid som skal møte opp! Vi slipper inn en og en. Har du alt klart og møter presis, går køen mye fortere og det er bra for alle.

Her er oversikten over tidene.


Bøker som er skadet, mistet eller forbyttet.

Dersom bøkene dine er skadet, risikerer du å måtte erstatte dem. Normal slitasje godtas selvfølgelig, men skader som skyldes vann, kaffe eller andre fuktskader, flekker, understreking med tusj eller avrevne sider, vil du få regning på.

Hvis du leverer inn en skadet bok, vil du få en kvittering på at den er levert inn til vurdering. Blir en skadet bok vurdert som ubrukelig dvs. at den må kasseres og vi må anskaffe ny, må du erstatte den. Det er ulik pris på de forskjellige skolebøkene. En ny fysikkbok koster f.eks ca. kr. 1000,- og en norskbok ca. kr. 750,-

Har du mistet boka eller ikke levert den inn, vil du bli fakturert for det en tilsvarende ny bok koster. Det lønner seg å lete!

Er du sikker på at du har levert inn en bok, men får beskjed om at du ikke har levert den, har du sannsynligvis i løpet av året byttet bok med en annen. Hvis denne andre ikke leverer inn boka, eller har skadet boka, er det du som låner som får fakturaen. (Det er for å unngå slike situasjoner at vi ber dere skrive navn i bøkene ved skolestart.)

Er du syk, i karantene, eller på annen måte forhindret fra å levere bøkene?

I så fall må du passe på å få noen andre til å levere inn. Har du allikevel problemer med å få levert, må du ta kontakt slik at du får søkt om innlevering på spesielt grunnlag.

Hva med PC-en?
 • Vg1 og vg2: Skal du gå på Nøtterøy vgs eller på en annen videregående skole i fylkeskommunen neste år skal du ta med deg PC-en hjem over sommeren.

 • Vg3-elever som har betalt tre årsleier får automatisk en sms med en kode som skal brukes for å privatisere PC-en. Ønsker du å beholde PC-en må du altså ha betalt leie for tre år.

 • Dersom du som elev ønsker å beholde PC-en ved avsluttet skolegang på vg2 yrkesfag, skal fortsette på en skole utenfor fylket eller skal på utveksling, må du ha betalt alle tre årsleiene før du kan få med deg PC-en.

Alt du trenger å vite om regler og betaling finner du her

Slik kjøper du ut PC-en

Elev-PC og leieavtaler

Slik gjør du PC-en privat-Stigs kortversjon

Slik gjør du PC-en privat - den lange versjonen