no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

OD-dagen 2023

Sammen for en skuddsikker framtid er årets slagord for aksjonen Foto: Illustrasjonsfoto: Operasjon Dagsverk

Publisert:

19.10.2023

Oppdatert:

19.10.2023 kl.10:17

Årets aksjonsdag er torsdag 2. november og alle elever oppfordres til å bidra ved å gjøre et dagsverk for saken.

Også i år har elevrådet valgt å støtte Operasjon Dagsverk. Årets prosjekt støtter ungdom i Colombia. I Colombia står ungdom i skuddlinja mellom væpnede grupper, militæret, politiet og kriminelle miljøer. Ungdom vokser opp omgitt av vold og noen er så unge som ti år når de rekrutteres til væpnede grupper, fordi de mangler alternativer. Flere steder står 8 av 10 unge helt uten skoletilbud.

Til tross for å være et av verdens farligste land å være menneskerettighetsforkjemper, står ungdom sammen i front og kjemper for sine rettigheter. Det handler ikke bare om beskyttelse, men å styrke sin egen framtid og nåtid. Årets prosjekt skal støtte ungdomsorganisasjoner som gir ungdom alternativer til vold, kunnskap og ferdigheter til å påvirke myndighetene, og bidrar til at ungdom står sterkere rustet imot rekruttering til kriminalitet. (fra OD informasjonsmateriell)

Summen som utgjør et dagsverk er i år 450,-kr. men det er lov å bidra med mer hvis du får det til. Har du ikke en jobb fra før, så hør men foreldre, naboen, venner, familie om de vil hjelpe deg og aksjonen med en jobb du kan gjøre. Nå er det jo høst og mange klargjør hage, hus og bil for vinteren. Det er f.eks løvraking, vinduer som kan pusses, dekk som skal skiftes og kanskje kjenner du noen som trenger hjelp med maling eller flytting. Ellers er det jo en mulighet for å selge vafler og kaker eller underholde med noe du tror slår an, enten du er god til å sjonglere, spille, synge el.l. Husk bare å spørre om lov hvis du vil stå utenfor en butikk. Bruk fantasien og bruk dagen!

All praktisk informasjon vil etter hvert bli gitt av elevrådet.

Lykke til!

Les mer om årets aksjon her

Les om tidligere aksjoner på Nøtterøy vgs her