no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Operasjon Dagsverk

Foto: Operasjon Dagsverk

Publisert:

14.10.2020

Oppdatert:

30.10.2022 kl.12:42

Årets solidaritetsaksjon går av stabelen 29. oktober og i år støtter vi Operasjon Dagssverk. OD samarbeider med Strømmestiftelsen, og støtter Sør-Sudanske flyktninger i Uganda.

Nøtterøy vgs er meldt på Operasjon Dagsverk (OD), elevrådet avgjorde dette på sitt seminar i høst. På seminaret ble det etablert en OD-komité. Vi som er med i komitéen jobber med å arrangere og informere om årets OD. Her kommer litt info om årets prosjekt!

Hva er Operasjon Dagsverk

Operasjon Dagsverk (OD) er Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. Vi i OD er opptatt av at ungdom skal få muligheten til utdanning, uansett. Utdanning er faktisk det viktigste våpenet i kampen mot urett.

Årets prosjekt

Årets OD-prosjekt er i samarbeid med Strømmestiftelsen, og støtter Sør-Sudanske flyktninger i nordlige Uganda. Over 1 million mennesker har flyktet fra krig og overgrep i Sør-Sudan til Uganda, og mange sliter med traumatiske opplevelser. Pengene som jobbes inn skal gå til livsmestringskurs for ungdom i og rundt flyktningområder i nordlige Uganda. Kurset fokuserer på traumebearbeiding, dialog og utdanning. Les mer på od.no/pushgrensene. OD-komitéen informerer om årets prosjekt ved å besøke hver enkelt klasse på skolen.

OD-dagen er torsdag 29. oktober

Denne dagen jobber elevene på Nøtterøy vgs for å kunne gi minst kr. 400 til prosjektet. Så lenge rådene fra FHI (med tanke på korona) følges kan elevene jobbe på OD-dagen. Elevene må selv skaffe seg jobb, enten ved å oppsøke en arbeidsplass, hjelpe til hjemme hos noen, eller finne ledige jobber på od.no/jobber. Elever kan alene eller sammen lage sin egen arbeidsplass på bidra.no/od! Her er det kun kreativiteten som setter grenser, og elevene kan motta støtte fra flere personer.

Arbeidskort og betaling:

Alle som deltar på aksjonen får utdelt et lite ark, kalt arbeidskort. Dette kortet fylles i av elev og arbeidsgiver (den personen du jobber hos).  Betal her.  Når det betales får man et referansenummer som skrives på arbeidskortet. Arbeidskortet tas med til skolen og samles inn.

På fredag 30/10 og mandag 2/11, samler tillitsvalgte og faglærer inn arbeidskortene. Vi ønsker helst vipps og ikke kontanter, men dersom noen har fått kontanter, samles det inn samtidig.

Lurer du på mer om OD-dagen, jobber og betaling? Ta en titt på disse sidene: https://www.od.no/gjennomforing-av-od/od-dagen

Det er frivillig å jobbe på OD-dagen! Elever som ikke ønsker å jobbe på OD-dagen skal delta på opplegg på skolen.

Hvordan kan du bidra?

Før OD-dagen er det viktig at vi får oversikt over hvilke elever som skal jobbe, og hvem som skal delta på opplegg på skolen. Vi har med lister til hver klasse som skal fylles inn. Kontaktlærer leverer listene ferdig utfylt til Kirsten senest mandag 26/10.

Tusen takk

for at dere bidrar til gjennomføringen av OD! Uten dere hadde vi ikke klart å gjøre verden til en bedre plass!!

Med vennlig hilsen OD-komitéen ved Nøtterøy vgs

Hannah Randbye, Sarah Otterbeck og Katarina Butler Wang