no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Prisdryss under fylkesmesterskapet for entreprenørskapselevene

Greenhouse UB vant den gjeve Bærekraftprisen, og fikk dermed en av fire gullbilletter til NM i Ungdomsbedrift i mai. Foto: Ungt Entreprenørskap Vestfold og Telemark og Camilla S. Guldvik

Av:

Camilla S. Guldvik

Publisert:

12.04.2023

Oppdatert:

24.04.2023 kl.12:51

Fylkesmesterskapet ble en innholdsrik, spennende og magisk dag for elevene som deltok, og det grundige og gode forarbeidet resulterte i mange flotte priser for ungdomsbedriftene på Nøtterøy vgs!

Dette året er det 13 ungdomsbedrifter på Nøtterøy vgs. I faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1 på vg2 starter elevene året med å dele seg inn i ulike ungdomsbedrifter. Etter at elevene har opprettet ungdomsbedriften og registret den i Brønnøysundregisteret, går de i gang med kreative øvelser og idemyldring for å komme opp med en ide til et nytt produkt eller tjeneste som de skal utvikle. Når ideen er formet må ungdomsbedriftene gå i gang med å skaffe seg en mentor i næringslivet som hjelper de på veien mot å realisere målene de setter seg. I tillegg skaper de seg gjennom skoleåret et nettverk blant det lokale næringslivet som hjelper dem med produktutvikling og markedsføring. Ungdomsbedriftene skaper også en merkevare, og får god erfaring med markedsføring, økonomistyring og ledelse. Generelt får elevene kompetanse i det å starte og utvikle en bedrift.

Årets store høydepunkt for ungdomsbedriftene på skolen er fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Vestfold og Telemark. I år ble fylkesmesterskapet arrangert på Hjertnes kulturhus i Sandefjord torsdag 30. mars. De ulike bedriftene fikk lov til å melde seg på i inntil 5 kategorier. Det var totalt 11 kategorier med 1. 2. og 3. plass. 60 jurymedlemmer stod for vurderingen både i forkant av arrangementet og på selve dagen. Jurymedlemmene besto av lokalt næringsliv fra hele fylket som jobbet seg gjennom ungdomsbedriftenes videopitcher, skriftlige bidrag og intervjuer.

I tillegg til pengepremier ble det delt ut 4 gullbilletter til NM. De gikk til vinnerne av kategoriene Beste ungdomsbedrift, Beste yrkesfaglig ungdomsbedrift, Beste innovasjon og Bærekraftprisen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Greenhouse ub-artikkel-2.jpgGreenhouse UB (bildet over) stakk avgårde med hele 4 priser, og en av de fire gullbillettene til NM. De vant 1.plass i hele 3 kategorier: Bærekraftsprisen, Beste samarbeid med næringslivet og Beste markedsføring. I tillegg vant de en fortjent 3.plass i kategorien Beste Ungdomsbedrift for sitt innovative og bærekraftige drivhus som skal gjøre dyrking enklere. 

Artikkelen fortsetter under bildet

Tørre UB-artikkel.jpgTørre UB (bildet over) sikret seg 2 priser med sin innovative tørr-sokk, en sokk for fotballspillere som skal holde føttene varmere og tørrere under kalde og våte perioder. De vant 1.plass i kategorien Beste forretningsplan og en velfortjent 2.plass i kategorien Beste markedsføring.

Artikkelen fortsetter under bildet

Beekind ub-artikkel.jpg

Beekind UB (bilde over) stakk av med 3.plassen i kategorien Beste Innovasjon for sitt bærekraftige og innovative produkt. Beekind UB har utviklet et produkt for matoppbevaring av bivoks og lin som tar minimalt med plass, og holder maten friskere lenger.

Artikkelen fortsetter under bildet

Krito UB-artikkel.jpg

Krito UB (bilde over) sikret seg 2. plassen i kategorien Beste innovasjon for sitt innovative produkt, EasyFender. En fender som er enklere i bruk, tar mindre plass ved lagring, og som har en flerbruksmekanisme som sitteunderlag.

Artikkelen fortsetter under bildet

Crisp UB-artikkel.jpg

Crisp UB (bilde over) vant 2. plass i kategorien Beste forretningsplan. Gjennom forretningsplanen fikk de overbevist juryen om at deres produkt gir kundene verdi gjennom sitt bærekraftige og sunnere potetgull laget av overskuddspoteter fra Bjertnes og Hoel.  

I tillegg ble Smoothbrothers UB, Terra UB og ReShoe UB nominert til topp 6 i ulike kategorier.  

Gratulerer til prisvinnerne og gratulerer med flott innsats til alle bedriftene!

Les mer om Ungt Entreprenørskap her 

Øyene+ 07.03.23:  Skole, Entreprenørskap | Disse jentene har et produkt alle kan klare å bruke: - Jeg tenkte først at vi bare later som, men nå har vi faktisk en bedrift (oyene.no)

Her kan du se en presentasjon av alle ungdomsbedriftene på skolen og deres ideer: