no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Utsetter reiser for elever og ansatte

Vestfold og Telemark fylkeskommune følger nasjonale råd om reiser, men utsetter utenlandsreiser for større grupper av ansatte og elever fra 28. februar og inntil videre. Bakgrunnen er den økte helserisikoen reiser med større grupper gir, både under og etter gjennomført reise.

Vestfold og Telemark fylkeskommune har store grupper av elever og ansatte som har planlagt utenlandsturer knyttet til læringsaktiviteter og faglig utvikling. I forbindelse med utbruddet av korona-viruset, gir slik reiseaktivitet noen utfordringer som løpende må vurderes. 

Fylkeskommunen har fortløpende kontakt med Folkehelseinstituttet om situasjonen i Norge, men også utlandet. I dag er det slik at spredningen av viruset regnes å være utbredt i fastlands-Kina. Det er også lokalisert vedvarende spredning i Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korea og regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto i Italia. Men det er stadig flere land, også i Europa, som melder om en økning i tilfeller av koronavirus-sykdom. I Norge er det bekreftet flere tilfeller av smittede og i Vestfold og Telemark fylkeskommune er fem personer nå satt i karantene.

-Fylkeskommunen har valgt å utsette utenlandsreiser for større grupper inntil videre for ikke å utsette elever og lærere for økt helserisiko, sier fylkesrådmann Jan Sivert Jøsendal.

Vestfold og Telemark fylkeskommune vil fortløpende holde ansatte og innbyggere oppdatert om coronavirus-situasjonen.

Publisert:

04.03.2020

Oppdatert:

30.10.2022 kl.12:42