no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Informasjon om tiltak for å unngå Covid-19 smitte

Det er endel enkle tiltak vi kan gjøre i hverdagen som har stor betydning for å redusere smittefare. På skolen er vi mange, og det er derfor viktig at alle følger de rådene som til enhver tid blir gitt.
Foto: Illustrasjonsbilde: Getty Images

I det daglige:

Folkehelseinstituttet har utarbeidet råd om avstand, hoste– og håndhygiene til befolkning, noe Nøtterøy vgs følger. I tillegg har skolen forsterket renhold.

  • Elevene skal vaske hendene når de drar hjemmefra.
  • Elevene desinfiserer hendene når de kommer til skolen. Dispensere finnes ved alle innganger. Elevene fortsetter å vaske hendene og jevnlig gjennom skoledagen. Såpe og vann fungerer også fint.
  • Elevene holder en meters avstand utenfor klasserommene, og unngår store ansamlinger i friminuttene.

Hva gjør du hvis du mistenker at du er syk med Covid-19?

Har du symptomer på Covid-19 skal du ikke møte på skolen før du har testet deg, fått et negativt svar og er symptomfri. Gi beskjed til din kontaktlærer om at du er hjemme fram til testresultatet foreligger. Det er ikke nødvendig å gå til fastlegen for å bli testet. Ta direkte kontakt med luftveisklinikken på Eik for å bestille time. Føler du symptomer på Covid-19 når du er på skolen, skal du informere kontaktlærer eller administrasjonen snarest og gå hjem umiddelbart.

De vanligste symptomene på koronaviruset likner på symptomer du får ved forkjølelse og influensa. Senere i sykdomsforløpet utvikler mange tungpustethet. Folkehelseinstituttet har laget en oversikt  for å skille covid-19 fra vanlige luftveisinfeksjoner og allergi.

Hva hvis en annen i husstanden har symptomer?

Har en annen person i husstanden symptomer på luftveisinfeksjon uten å ha testet seg, møter eleven på skolen som normalt. Elevene går hjem fra skolen hvis de får symptomer.

Midlertidige fraværsregler

Fra og med mandag 24. august og ut oktober slipper elever å dra til fastlege for å få dokumentert fraværet sitt. Elever med milde symptomer på luftveisinfeksjon skal holde seg hjemme.

Se midlertidige fraværsregler her

Utvidelse av midlertidige fraværsregler

Her kan du følge med:

Regjeringen informerer til foreldre-kortversjonen

Folkehelseinstituttet informerer
Vestfold og Telemark fylkeskommune informerer
Færder kommune informerer
Regjeringen informerer
Smitteveilederen - Udir

Publisert: 05.08.2020 Oppdatert: 30.10.2022 kl.12:42