no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Takk for besøket!

Tekst og foto: Lene Mydland

Publisert:

12.02.2018

Oppdatert:

15.12.2022 kl.16:06

Det ble en opplevelsesrik uke for våre irske venner fra Adamstown Community College.

Etter vårt besøke i Dublin før jul, var det nå vår tur til å være vertskap for de irske elevene og lærerne fra Adamstown Community College. Vi kan se tilbake på flotte dager sammen med våre venner fra Irland.

Elever og lærere ankom Tønsberg søndag, og ble tatt imot av våre elever og foresatte. Første kvelden ble tilbrakt hjemme hos vertsfamiliene og noen møttes etterpå for å gå på kino. Mandag ønsket rektor velkommen før Lilja og Samira, elever fra NIP, introduserte Thor Heyerdal og filmen om Kon-Tiki ekspedisjonen. Sammen så vi filmen som viser oss viktigheten av å våge å stille spørsmålet hvorfor, å tenke nytt og annerledes, og å forstå hvordan mennesker alltid har søkt å utforske verden. Senere fikk vi omvisning ved Osebergskipet, og vi tok turen opp til Slottsfjellet. På kvelden gikk vi på skøyter i Tønsberg.

Oslotur

Tirsdag tok vi turen til Oslo. Første stopp var Kon-Tiki museet hvor vi fikk en flott omvisning. Vi stoppet i Vigelandsparken, før vi dro ned til Oslo sentrum. Siden dette var samenes nasjonaldag fikk de irske både høre om, og se vår urbefolkning i sine tradisjonelle drakter. Elevene fikk også tid til å gå rundt i sentrum på egenhånd.

Første gang med ski på beina

Onsdag ga oss et fantastisk vintervær. Vi koste oss med blå himmel, sol og fantastiske forhold på Storås skiarena. Her fikk våre venner forsøke seg på langrenn for første gang, og for mange var det også første gang de grillet pølser på bål. Stor takk til Stokke IL for lån av ski!

Stor aktivitet til siste slutt.

Torsdag fikk de irske først opplæring i håndball, som for dem er en noe ukjent sport. Seieren etter håndballkampen gikk til Norge. Deretter fikk vi oppfriskning i reglene for irsk fotball. Her gikk seieren til irene. Etter dette hadde vi Kahoots som elevene hadde laget om bl.a. Norwegian traditions, norse mythology og skiing.
Hele besøket ble avsluttet torsdag kveld i skolens kantine. Her fikk vi besøk av to flotte instruktører fra Leikaringen som lærte oss både reinlender og springar fra Vestfold.

Felles opplevelser og kulturutveksling skaper forståelse for hverandre.

En fantastisk uke med flotte ungdommer. Vi ser at gode vennskap er skapt, at elevene føler seg trygge på å kommunisere på engelsk og at de har større forståelse for både andres og egen kultur.

Se flere bilder fra besøket her:

 skolebesøkOmvisning ved Osebergskipetskolebesøkskolebesøkskolebesøkskolebesøkskolebesøkskolebesøkskolebesøk