no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Takk for oss!

Ian, Flora og Ida sammen med sin lærer Lene Mydland. Foto: Kjersti Holm

Publisert:

21.06.2019

Oppdatert:

30.10.2022 kl.12:42

Utvekslingselevene Ian, Flora og Ida har skrevet hver sin hilsen til oss før de nå setter kursen hjemover etter et år på Nøtterøy vgs.

Vi i 2STA har vært så heldige å ha hele tre utvekslingselever dette skoleåret, Ian fra USA og Flora og Ida fra Tyskland. Våre elever har vært flinke til å ta de imot og inkludere dem både på skolen og på fritida. Ian, Flora og Ida er tre flotte, engasjerte og smarte unge mennesker. De har gjort undervisningen og skoledagene rikere, morsommere og mer interessante. De vil bli savnet!

Lene Mydland, historielærer og kontaktlærer.

Jeg fikk gått på Nøtterøy videregående skole dette året. Det var en veldig fin opplevelse å bli kjent med norsk kultur og norsk skole. Skolen i Norge er litt annerledes enn i Tyskland, siden forholdet mellom elever og lærer her er vennligere. Her får man også mer frihet i forhold til å styre hverdagen sin, med oppgaver som skal løses over lang tid. Jeg likte veldig godt å prøve nye fag som jeg ikke har hatt tidligere, for eksempel friluftsliv hvor man kan dra på tur. Jeg fikk veldig gode venner i skolen her og hadde en god tid. Håper vi ses igjen,

Flora Rüth, Tyskland.

Jeg valgte Norge som landet jeg ville være på utveksling, fordi jeg hadde sett så mange fine bilder av naturen og tenkte det passer til meg som et naturmenneske. Men egentlig visste jeg ikke så mye om Norge før jeg kom hit. Nå har jeg blitt kjent med den norske kulturen og selvfølgelig mange personer som jeg ble venner med og jeg alltid hadde det veldig gøy med. Dessuten lærte jeg meg et helt nytt språk, som jeg synes ikke alltid har vært lett, men jeg klarer meg jo ganske bra. Det var også kjempe interessant å se alle kulturelle og språklige forskjeller og likheter mellom Norge og Tyskland. Oppsummert vil jeg gjerne si, at jeg hadde et veldig utrolig fint opphold her og at jeg er veldig takknemlig for alt jeg kunne oppleve her og håper at jeg kan komme tilbake til Norge snart.

Ida Charlotte Schulze, Tysland.

I hva som er nå nesten 11 måneder siden jeg reiste til Norge og begynte på NVGS, har jeg fått muligheten til å oppleve mange forskjellige deler av norsk kultur i et år jeg skal aldri glemme. Man finner mange små forskjeller mellom skole i USA og her i Norge. Det at man har mulighet til å dra på tur med skole er noe jeg skal savne. Men, når tiden kommer og jeg drar hjem igjen, er jeg ganske sikker på at det som jeg skal savne mest er de folk og venner som har gjort så mye for meg i år.

Ian Bird, USA