no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Ingen smittet etter hurtigtest av vg3 elevene idag.

Kommunens mobile teststasjon på plass og etter litt forsinkelser kom testingen i gang Foto: Kjersti Holm

Av:

Kjersti Holm

Publisert:

12.05.2021

Oppdatert:

30.10.2022 kl.12:42

103 elever i vg3 benyttet muligheten og fikk testet seg da kommunens mobile teststasjon kom til skolen.

Onsdag 12. mai skulle det egentlig vært russedåp på skolen slik tradisjonen har vært i tidligere år, men isteden ble det coronatesting for russekullet. Økt smitte på de videregående skolene i distriktet førte til at kommunelegen ønsket å tilby frivillig testing for alle vg3-elevene før russetidens viktigste helg.

Mange av elevene uttrykte at de syntes det var positivt og betryggende å få testet seg. At den mobile teststasjonen kom til skolen gjorde det ekstra enkelt. De fleste vil feire i grupper med elever fra skolen og da føles det ekstra trygt.
Saken fortsetter under bildene

At russetiden ikke kom til å bli som de hadde trodd da de startet på videregående er de fullstendig klar over. "Vi får gjøre det beste ut av det og trøste oss med at vi blir historiske" fleiper de.
At russetiden ikke kommer til å bli som de hadde håpet da de startet på videregående er disse fem fullstendig klar over men de tar det med fatning. "Vi får gjøre det beste ut av det og trøste oss med at vi blir historiske" fleiper de.
Det ble lenge å vente for å få testet seg, men tilslutt kom alle i mål.

 

Kommunelege Elin Jakobsen og ordfører Jon Sanness Andersen skrøt begge av russen på Nøtterøy. Skolen har hatt svært få smittetilfeller siden pandemien startet. Elever og ansatte bruker munnbind i alle fellesarealer, spritvakter er plassert ved alle innganger hver morgen, og det blir også passet på at alle har munnbind og holder meteren i friminuttene. Det er viktig nå å ikke få nye utbrudd og kommunelegen ba russen passe på hverandre og hjelpe hverandre med å minne på smittevernreglene i russetiden. "Det går an å bli enig om at en skal passe litt ekstra på de andre hver gang dere møtes, og la oppgaven gå litt på rundgang tipset hun" Saken fortsetter under bildet

Både NRK og Tønsbergs Blad var på plass idag. Lenke til TB+ artikkelen finner du nederst i saken.

Gledelig resultat

103 russ testet seg idag. I tillegg er ca. 40 vg3 elever i karantene, så nesten hele russekullet er dermed testet. Ingen av de som tok hurtigtest i dag var smittet og det er gode nyheter for rektor Arild Nordahl Johnsen og resten av skolen. Han ønsker alle en riktig god langhelg, og en god og trygg 17.-mai feiring.

Her kan du lese artikkelen i Tønsbergs Blad

NRK Distriktsnyhetene 12.05.2021