no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Solskinn og ekte gårdsopplevelser

Liten jente mater en ku med kraftfor i fjøset
Emma Sofie Glosli Fagerlund (3,5 år) hjelper kuene med å få tak i maten i fjøset. Foto: Sissel Flo Nilsen

Av:

Mette Sveaas Nordheim

Publisert:

02.09.2018

Oppdatert:

06.06.2023 kl.08:53

Nær 3000 mennesker tilbrakte lørdagen i solskinnet på Melsom videregående skole. På Åpen gård kunne de klappe kuer, ri på hester og snekre biekasser.

Stokke Bondelag og Melsom videregående skole arrangerte Åpen gård på Melsom lørdag. På en skyfri sensommerdag myldret besøkende rundt på hele skolens område, fra ridehallen til det topp moderne fjøset.

Mellom disse to ytterpunktene fant de besøkende blant annet plantesalg, hamburgergrilling, hundeskole, hopping i høyet, traktorkjøring, bruskasseklarting, natursti og hjemmebakte kaker.

Bjørn Dybo Breivik, leder i Stokke bondelag og forpakter av fjøset på Melsom sammen med kona Kari Lise, er godt fornøyd med besøkstallet.

-        Det er flere Åpen gård-arrangementer i Vestfold, men det virker som om mange velger å komme til Melsom. Her er det åpent og stort, med plass til mange og samtidig får de oppleve en ordentlig gård. De får se et produksjonsfjøs i drift, ikke et sted dyr blir kjørt til for dagen, sier Breivik.

Fjøset på Melsom har 65 kuer som melker, og disse kuene går fritt inne i fjøset og bruker melkeroboten når de føler behov for det.

-        Mange er overrasket over at vi melker med robot, men vi får også spørsmål om alt fra neseringene til hvorfor kuer tisser så mye. Opp mot 2500 stykker besøkte fjøest i løpet av dagen, slår Breivik fast.

Men det var ikke bare fjøset som slo an. Hesteridningen hadde en kø av ivrige barn fra start til over stengetid. Bondelagets 600 hamburgere var utsolgt en time før Åpen gård var slutt. Og mange barn gikk hjem med nyspikrede biekasser.

gutt på traktorsteking av pinnebrødjente og bestemor steker pinnebrødgutt og far snekrer biekasseelever selger honninggutt smaker på honningkø av mennesker i ridehallenjente på hest og elev som leier hestenbarn hopper i høyetsmilende gutt i høyetgutter klapper sauenejente mater kufolk i henger bak traktorhundeutstillingjenter med handlenettgutt skriver navn på plakat