no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Avgangselever; -Tusen takk for at vi fikk bli kjent med dere!

Rektor holder tale på tunet mens elever sitter på stoler og lytter.
Rektor takket elevene for at de hadde vært gode på å ta ansvar under pandemien. Foto: Rune Strømsted og Inger Johanne Fjeldseth Klausen

Av:

Sissel Flo Nilsen

Publisert:

18.06.2021

Oppdatert:

30.01.2023 kl.13:04

Forholdene kunne ikke vært bedre da skolen i går samlet avgangsklassene til høytidelig avslutning av 13 års skolegang, i strålende solskinn ute på tunet.

Dagen startet med at kontaktlærerne på vg1 og vg2 hadde avslutning med klassene sine.

Kl. 11.30 ankom avgangselevene i sine aller fineste klær, og det var duket for felles konsert med Ensemble Allegria i regi av Den kulturelle skolesekken. Den viste seg å sette en perfekt ramme rundt avslutningsseremonien. Både elever og ansatte storkoste seg i den varme solen ute på tunet. Tusen takk til orkesteret! Dere satte virkelig stemningen for oss i år.

Ensemble Allegria spiller strykeinstrumenter

Etter konserten ønsket studierektor Hans Christian Thorbjørnsen alle velkommen, og gratulerte avgangselevene med fullført 13 års skolegang.

Rektors tale

Rektor Roar Jenshagen holdt en tale til elevene der han viste at han var preget både av øyeblikkets stemning og av dette spesielle skoleåret.

-Dere er avgangskullet i året Norge og hele verden ble rammet av koronapandemien. Dette har vært et skoleår for historiebøkene. Avgangskullet som ikke hadde hverken muntlig eller skriftlig eksamen. Dere har blitt en del av historien – på godt og vondt.

Videre takket han for at alle hadde tatt ansvar da pandemien rammet oss, og vi måtte forholde oss til strenge smittevernregler. Han håpet at elevene hadde hatt fine år ved skolen og understreket hvor mye hver enkelt har utviklet seg gjennom tiden på Melsom, som et resultat av samspill med medelever, lærere, trenere og dyr.

Elevenes tale

Elev overrekkes blomst fra avdelingsleder etter å ha holdt tale

Aimee Elise Vindheim i 3MKA holdt elevenes tale. Hun kunne fortelle at coronatiden har vært positiv for noen når det gjelder motivasjon for skolearbeid og negativ for noen, og at hun selv opplevde begge deler. Hun beroliget også alle med at selv om man ikke har planen klar for hva man skal gjøre neste skoleår, så skal man bare ta det med ro. -Veien blir til mens man går. Og hun ønsket alle lykke til uansett valg. Hun ga også en klapp på skuldra til lærerne for deres innsats da de holdt undervisning på Teams. Takk for det, Aimee!

Elevene ble så ropt opp en og en. De ble gratulert og fikk overrekt vitnemål og rose av studierektorer og kontaktlærere.

Stemningsfull avslutning

Rune Strømsted spilte to melodier på sologitar, før Hans Christian takket og avsluttet seremonien ved å ønske alle lykke til på veien videre.
Da passet det perfekt at alle Aht-elevene med sine lærere kom kjørende gjennom tunet på traktorer med passasjerhengere pyntet med ballonger og flagg og ropte hurra!

Traktorkortesje kjører gjennom tunet

Det var rørende å se hvordan mange av avgangselevene helst bare ville bli værende å spise is og mingle med hverandre lenge etter at seremonien var slutt. Nå reiser alle hver til sitt og vi kommer til å savne dere!

Og som rektor avsluttet sin tale med; -ta vare på hverandre –lykke til i livet og en riktig god sommer!  

Elever hever glassene til skål for endt skolegang

 

Bunadkledde jenterTre jenter med 1 meters avstandElever i finstas under vaiende flagg på plenenAvgangsklasseelever med rose og vitnemålAvgangsklasseelever med rose og vitnemålAvgangsklasseelever med rose og vitnemålElev mottar applaus for talen sinElev mottat blomst fra rektorElev mottar blomst fra rektorElever og lærere sitter ved bord og koser seg i solaRektor holder tale for forsamlingen av elever og lærereElever i finstas foran skolenLærer spiller sologitar for eleveneEnsemble Allegria spiller