no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Begivenhetsrik ferdighetsdag

Dressurhest med rytter i ridehall
Søkere til både dressur og sprang fikk vist seg i manesjen på ferdighetsdagen. Foto: Sissel Flo Nilsen

Publisert:

30.04.2019

Oppdatert:

30.01.2023 kl.15:42

Lørdag reiste søkere til Vg1 Studiespesialiserende toppidrett hest fra hele landet, til Melsom for å delta på ferdighetsdagen.

Denne dagen viser søkerne rideferdigheter og får samtidig testet ut kondisjon og snakket med lærerne om motivasjon i forhold til å gå dette programområdet.

Søkerne og foresatte får også hilst på alle lærerne, sett studentboligen og resten av skoleområdet. Det er mye både store og «små» lurer på første gang ungdommen skal flytte hjemmefra.

 

To søkere, en jente og en gutt
Ole Christian Helgesen fra Trondheim ser fornøyd ut etter å ha steget ned fra hesten. Han synes det beste med hele dagen har vært nettopp det å snakke med trenerne og få tilbakemelding fra dem. -Det føltes litt skummelt da jeg kom hit i dag. Det er en helt ny plass og veldig flinke trenere, men det har vært mest artig. Han har fått et godt inntrykk av skolen, så for øyeblikket håper han å få begynne her til høsten.

Ella Ødegaard fra Bergen innrømmer at hun hadde noen krisescenarioer i hodet på forhånd. Da var det deilig å endelig få satt seg i salen og kjenne at det går bra. -Det er veldig kjekt å være her i dag. Vi må ut av komfortsonen og pushe oss selv. Det lærer man mye av. Det er en stor avgjørelse å skulle flytte hit, så det er veldig fint å få se hvordan det vil bli og bli litt kjent med nye folk som man kanskje skal bo sammen med de neste tre årene.

De to er enig i at det å måtte ri på skolens hester akkurat i dag, var en ekstra utfordring. Samtidig er det en viktig erfaring å ri på fremmede hester.

Rektor er godt fornøyd med årets søkning og gjennomføring av dagen. Det var hyggelig å møte forventningsfulle elever og deres foresatte. -Mitt inntrykk er at dette kan bli et ekstra fint kull å utvikle videre!

Alle søkerne og lærerneSøkerne løper bip-test i gymsalenRytter på hestInternatromRytter på hestRytter på hest