no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Blide ungdommer og god stemning på ferdighetsdagen

To dressurryttere og en lærer på banen i ridehallen
Søkerne mestrer godt å ri på skolens hester. Her er det dressurtrener Stine Gøtesen som instruerer. Foto: Sissel Flo Nilsen

Av:

Sissel Flo Nilsen

Publisert:

29.04.2022

Oppdatert:

15.06.2022 kl.09:44

Sist helg deltok søkerne til neste års vg1 Studiespesialisering med toppidrett hest, på den obligatoriske ferdighetsdagen.

Søkerne deltar på ferdighetsdagen for at skolen skal bli bedre kjent med dem med hensyn til å kartlegge nivå og eventuelle behov for det kommende skoleåret. De skal gjennom fire aktiviteter i løpet av dagen; intervju, ridning, løpetest og omvisning.

Imponerende innsats

   -Søkerne imponerte oss med måten de håndterte skolehestene våre på. De måtte vise sine rideferdigheter på hester de aldri har møtt før, noe som selvfølgelig gjorde at de var spente. Denne utfordringen tok alle, på strak arm.
Dette forteller Inger Johanne Fjeldseth Klausen som er avdelingsleder for toppidrett hest.

Stort engasjement

Det var god tid mellom aktivitetene. I denne tiden fikk både søkerne og de foresatte som var med, god anledning til å prate både med hverandre og de ansatte her ved skolen.

"Hvordan kommer det til å gå når ungdommen min på 15-16 år skal flytte hit og bo i en studentbolig, med ansvar både for hesten og skolefag, mange mil hjemmefra? Hvem kan man snakke med hvis det skjer noe med hesten? Når er treningene? Hva får vi til middag? Er det nattevakt på studentboligen?"

   -Spørsmålene var mange, ungdommene var blide og stemningen var veldig god. Jeg fikk flere tilbakemeldinger om at det hadde vært en positiv opplevelse å delta på denne dagen, sier Inger Johanne.

Hun og resten av ledelsen samt trenerne opplevde at søkerne var forberedt og at de allerede hadde satt seg godt inn i den informasjonen som ligger på web-sidene våre.

Trenerne er selv aktive ryttere

Elevene som går denne linja, får spesiell studiekompetanse med samfunnsfaglig fordypning i tillegg til at de trener og konkurrerer med hesten sin. Vi har tilbud til både sprang- og dressurryttere. Elevene må ha med sin egen hest som de skal benytte i undervisningen. Trenerne våre er selv aktive ryttere. For eksempel Solveig Fotland Newermann, som er daglig leder i stallen, er også landslagsleder for både ponni og children i NRYF i tillegg til å ri som senior i NRYF sin satsningsgruppe.

Et tilbud til elever fra hele landet

Vi har elever fra hele landet på toppidrettlinja vår. Søkerne i år kommer fra Vestfold og Telemark, Troms og Finnmark, Agder, Viken, Oslo, Vestland og Trøndelag.

Bildegalleri
_DSC28472000.jpg_DSC28682000.jpg_DSC29312000.jpg_DSC29652000.jpg_DSC29722000.jpg_DSC30272000.jpg_DSC30392000.jpg_DSC30432000.jpg