no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Elevene kjente seg igjen i Gro og Anja

Gro, Marte, Jenny og Anja ser smilende rett i kamera
Marte og Jenny fra elevrådet introduserte Gro og Anja Hammerseng-Edin. Foto: Hovedbilde: Roar Jenshagen, øvrige bilder: Sissel Flo Nilsen

Av:

Sissel Flo Nilsen

Publisert:

08.04.2022

Oppdatert:

20.04.2022 kl.13:49

Torsdag var alle elever og ansatte invitert til å høre på et foredrag med Anja og Gro Hammerseng-Edin om framsnakking og å delta på ulike sosiale aktiviteter. Midt på dagen fikk alle servert deilig varm lunsj og vafler.

Hele skoledagen var viet til det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring med søkelys på psykisk helse. Jenny i elevrådet åpnet dagen med å lese høyt fra Linn Skåbers bok «Til ungdommen» med en praktfull innlevelse, som også rørte Anja og Gro.

Det var det engasjerte elevrådet vårt som hadde ønsket Anja og Gro som foredragsholdere og da vi snakket med elevene om hvordan de hadde opplevd dagen, var det tydelig at disse to hadde gjort inntrykk.

Sofie Vedvik i 2mk likte veldig godt at de kunne velge selv hva de kunne gjøre av aktiviteter etter lunsj.

  -Fra foredraget om framsnakking husker jeg best at de snakket om at man bør øve seg på fokus og at det tar tid å bli god på det.

Mina, Linnea og Olav i 1mk syntes det beste med dagen som helhet, var å være sammen med elever som går i andre klasser. Men foredraget gjorde størst inntrykk.

  -Det vi husker best er hvordan Anja hadde forberedt seg da hun skulle bo sammen med folk hun ikke kjente i Mesternes mester. Hun ville bli kvitt tankene sine om hva de andre mente om henne ved å si til seg selv: «Hva liker jeg med de rundt meg og hvordan kan vi ha det gøy sammen.»

Noe annet Anja sa, som Mina kommer til å ta med seg videre i livet er, -at morgendagen kan være helt annerledes enn i dag. Man vet aldri, så stå på.

Både Linnea, Mina og Olav kunne kjenne seg igjen i alt som ble sagt i foredraget. De syntes også det var deilig å bli servert varm mat og vafler til lunsj.

  -Det var mange relevante temaer og Anja og Gro var veldig gode til å kommunisere det de ville få fram.

Ayla i 1naa synes hele dagen var veldig koselig.

  -Det var kjempefint å høre på Anja og Gro. De fikk meg til faktisk å tenke over hvordan jeg tenker. Alt de sa ga mening og jeg ble rørt, fordi det var så fint å høre på. Jeg kjente meg også veldig igjen i det de fortalte om at tankene flyr 47% av tiden. Aktivitetene vi holdt på med etter lunsj var også veldig hyggelige og sosiale.

De sosiale aktivitetene alle kunne velge mellom etter lunsj var yoga, lage påskepynt, spille Bezzerwizzer, gå natursti, spille stikkball, ridning og spille shuffleboard.

Studierektor Inger Johanne synes vi burde ha flere slike dager hvor vi legger vekt på det sosiale miljøet.

  -Dagen ble akkurat slik vi hadde håpet på. Det er ikke selvsagt at et arrangement med over 200 mennesker skal gå så knirkefritt som dette. Det var så god og avslappet stemning, og det virket som elevene koste seg. Elevene hadde blandet seg og det var veldig fint å se. Elevene jeg snakket med etterpå, sa at de hadde kjent seg så godt igjen i det Anja og Gro snakket om i foredraget. De hadde tatt det til seg.

 

Publikum i gymsal tatt bakfra der de ser på Gro og Anja som står på scenen foran dem

Anja Hammerseng-Edin

Gro Hammerseng-Edin

Jenny og Marte fra elevrådet sammen med Gro og Anja på scenen

Bevegelsesuskarpt bilde av elever som spiller stikkball i gymsalen

Rektor Roar Jenshagen og avdelingsleder Inger Johanne F Klausen spiller shuffleboard.

Elev spiller shuffleboard

To elever spiller Bezzerwizzer

Anja og Gro med elevrådsrepresentant Jenny mellom seg.

En gruppe elever gjør yogaøvelser på matter i et rom

To elever snurrer opp gult garn på et gaffelskaft

To lærere ser på natursti-appen på en telefon

To elever steller en hest i en stallboks

Elev klipper i papir som skal bli en påskehare