no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Elever var lærere og rektor spilte sjakk med hospitantene i hospitantuka

Elever står rundt en hund av rasen Border Collie
Hospitantene på Naturbruk, kunne blant annet lære litt om dyrepleie. Foto: Sissel Flo Nilsen

Publisert:

29.11.2019

Oppdatert:

30.01.2023 kl.15:23

Hvert år inviterer vi elever på 10. trinn til å hospitere en dag ved skolen vår. Om ikke snudd på hodet, så blir ihvertfall skoledagen helt annerledes.

Dette er et populært tilbud som alle de videregående skolene i Tønsbergområdet er sammen om. I år var det mange som ville hospitere både på Medier og kommunikasjon, Naturbruk og Toppidrett hest. Det var god stemning og det yret av elever i gangene. I læringssenteret ble rektor observert, særdeles konsentrert over et parti sjakk med en av 10.-klassingene.

Uken i forveien, forbereder elevene våre et opplegg som går ut på informasjon, undervisning og omvisning. Dette er både lærerikt og hyggelig for elevene. Det å få undervise andre er en god læringsstrategi. De samarbeider og må tenke gjennom hvordan de på best måte kan forklare fag for hospitantene. Det er også fint for lærerne å se at elevene aktivt tar i bruk fagene sine.

Noen kom langveis fra

Mange av de som besøkte Toppidrett hest, kom fra andre deler av landet. Vi kunne registrere dialekter både fra Oppland, Hedmark, Østfold og Sogn og Fjordane. Etter å ha sett på treningstimene til elevene våre, fikk de omvisning i stallen og studentboligen. Elevene våre fortalte villig vekk om livet på internatet, i stallen og om hvordan det er å flytte hjemmefra for å gå på videregående.

Elever i stallen

Stor variasjon

Naturbrukselevene underviste i dyrepleie, hundedressur, hestehold og traktorkjøring. Hospitantene fikk prøve seg på flytting av tømmer, rydding av kratt, ridning og bandasjering. De fikk virkelig oppleve hvor variert undervisningen på dette programområdet er.

Traktor med løfteredskap for tømmer

Yrende liv i studio

I studio var det full aktivitet med fotografering og filming disse dagene. Medier og kommunikasjon-elevene underviste i studiofotografering, Photoshop, grafisk design, filming og filmredigering. Hospitantene jobbet i grupper sammen med elevene våre og på slutten av dagen presenterte de resultatet for hverandre. Kreativiteten var stor og det var mye latter da filmene ble vist.

elever sitter på stoler i studio og ser på filmer

Lena Haug Larsen i 2MKA er superfornøyd med skoleuka og synes hospitantene har vært veldig snille og flinke.

-De kom med mange gode ideer selv og var åpne på å være med på alt vi foreslo. Jeg merket også at jeg lærte masse av å være lærer for hospitantene. Vi fikk brukt kunnskapen vår og da sitter den bedre. Vi lærte også masse av hverandre underveis i gruppearbeidet.

Lars Ose-Johansen i samme klasse nikker og er enig i det Lena sier. Han sier han gjerne gjør den samme jobben for neste års hospitanter og tilføyer:

-Det har vært både hyggelig og gøy å ha de på besøk. De var så interessert at de etter hvert ble selvstendige og kunne både filme og redigere film selv.

Elever sitter ved pc og redigerer bilde i Photoshop