no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

En deilig dag på Åpen gård

Liten jente rir på hest
Foto: Sissel Flo Nilsen

Av:

Sissel Flo Nilsen

Publisert:

12.09.2023

Oppdatert:

12.09.2023 kl.11:34

Forrige lørdag arrangerte Melsom vgs. i samarbeid med Stokke bondelag, Åpen gård på tradisjonelt vis. I år hadde vi rekordmange besøkende, mellom tre og fire tusen mennesker, ifølge estimatene fra Bondelaget.

Det vrimlet av folk rundt alle aktivitetstilbudene og med det deilige været på toppen av alt, ble det god stemning ute på tunet vårt. Vi tok en liten prat med noen av de mange besøkende.

_DSC1905kort side lik.jpg

En gruppe av skolens elever organiserte tilbudet om å få en riderunde i ridehallen, og det var tydelig at dette var en populær aktivitet. En lang kø av spente barn ventet tålmodig på tur, og blant dem var en liten jente som ikke var fremmed for ridning. Hun hadde prøvd det før og syntes det var veldig morsomt. Hun var her sammen med lillesøster og flere i familien sin – foreldre så klart, besteforeldre, onkel, tante - alle sammen ville oppleve Åpen gård sammen med barna.

_DSC1928kort side lik.jpg

På den store plenen hadde vi et tilbud om å klatre på bruskasser. To av skolens lærere passet på sikkerheten til barna mens de klatret. Jakob, som allerede hadde sin femte kasse i hånden, hadde aldri prøvd bruskasseklatring før. Han syntes det var veldig spennende, noe vi tydelig kan se i det konsentrerte ansiktsuttrykket hans.

_DSC1964kort side lik.jpg

_DSC1931kort side lik.jpg

Gråtasstraktoren vår var som alltid populær blant både barn og voksne. Alle gledet seg over å få klatre på og sitte i den. I hundebingen traff vi Mathea, en elev på skolen, som også jobber for hundeinstruktørene Huseby Team. Hun viste frem agilityferdighetene til hunden sin ved å løpe en runde for oss. Hunden er fortsatt ung, men allerede veldig flink på agility.

_DSC1982kort side lik.jpg

Mellom skolen og det gamle fjøset har vi en stor grusplass med flere aktiviteter. Men for de aller minste var det nok leketraktorene som tiltrakk oppmerksomheten mest. Her møtte vi Maja og Thea som kjørte rundt og rundt på de små traktorene som, i deres øyne, sikkert var ganske store.

_DSC1979kort side lik.jpg

Like ved kunne vi høre latter og skrik fra høyhoppeplassen. Der tok vi en prat med Marte Bjørnsen Flåtnes, som sto og kostet av seg høy. Hun kunne fortelle at hun hadde vært her mange ganger tidligere.

_DSC2068kort side lik.jpg

Da vi spurte Martes storesøster hva hun gledet seg mest til under Åpen gård på Melsom, svarte hun uten å nøle at det var kalvene. Og denne dagen var hun ekstra heldig, da det akkurat den morgenen hadde blitt født en kalv i fjøset vårt. Moren holdt fortsatt på å slikke den ren, når gjestene strømmet til fjøset. Den lille lyse kalven ble nok dagens hovedattraksjon.

_DSC2055kort side lik.jpg

Liam Andreas Vibeto Sperre var mest opptatt av de store kalvene i fjøset. Selv om det kanskje var litt skummelt, syntes han også at det var utrolig spennende å hilse på dyrene.

_DSC1983kort side lik.jpg

_DSC2048kort side lik.jpg

Vi har også et sauefjøs på gården, der naturbrukelevene flittig jobber med å stelle sauene hver uke. I dag sto sauene ute og beitet i høyt enggress. En jente som sto ved gjerdet og matet en liten gruppe sauer, kunne fortelle oss at hun hadde lagt merke til at spesielt en av sauene likte aller best å spise fra hånden hennes.

_DSC1985kort side lik.jpg

_DSC2091kort side lik.jpg

Den aller lengste køen, var nok for å være med å kjøre traktor. Her var det "Åpen dag-generalen" ved skolen vår, Thor Bartnes som organiserte aktiviteten. En spesiell dag for ham, siden det var siste gang han var med på å arrangere Åpen gård.

_DSC2035kort side lik.jpg

Arrangementet ville ikke vært mulig uten all hjelpen og innsatsen fra de ansatte og elevene ved skolen, samt representantene fra Stokke bondelag. Helen og pappa André Larsen fra bondelaget, tok seg av burgersteikingen og hadde lite tid til pause, men syntes likevel at det var en trivelig opplevelse å kunne bidra til arrangementet.

Vi vil gjerne takke alle besøkende og alle som bidro. Varmt velkommen tilbake neste år!