no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Ferdighetsdagen-En introduksjon til livet på Melsom

Hest med rytter hopper over hinder i ridehall
Ridetime med spranglæreren Foto: Sissel Flo Nilsen

Publisert:

09.05.2023

Oppdatert:

09.05.2023 kl.10:00

Hver vår inviterer vi nye søkere til Studiespesialisering med toppidrett hest, til en samling her på skolen vår.

Hensikten er å samle alle som skal gå i samme klasse. De fleste skal bo i studentboligen vår og ha hesten sin i samme stall. De kommer til å tilbringe de neste tre årene sammen i tykt og tynt, både til alle måltider, på skolepulten, i stallen, i ridehallen og på stevner. I helgene kommer de til å lage mat sammen og gjøre hyggelige ting på fritiden. Denne dagen får de altså møte hverandre for første gang.

Og foresatte får snakket med lærerne og sett på rommene og anlegget. Forhåpentligvis får de svar på alt de lurer på også. Det er nemlig både elever og voksne som bidrar på omvisningsrundene denne dagen. Elevene bidrar sterkt med erfaringen de har med nettopp å være elev på toppidrett hest.

I løpet av dagen er elevene med på en løpetest for at idrettstreneren skal få en oversikt over gruppa for å legge til rette for neste skoleår. De blir også intervjuet med utgangspunkt i motivasjonsbrevet de har skrevet. Dette gjør at vi blir kjent med eleven før de flytter inn. Det er tre krevende år, siden de skal ha ansvar for både seg selv og hesten sin uten å ha foresatte i nærheten. Det er viktig at de vet hva det innebærer å gå på denne linja.

Det som for mange kanskje virker litt skummelt, er å ha ridetime på skolens hester, for ridetrenerne. Men de oppdager fort at dette ikke er en test, men mer en smakebit på hvordan en treningstime kan være. Hestene våre er vant til stadig nye ryttere, så det pleier å gå veldig bra.

Det er hektisk aktivitet hele dagen. Elevene blir delt inn i grupper og mens elevene rir eller løper, får foresatte tid til en prat med andre voksne. Noen er litt nervøse for hvordan det skal bli når ungdommen skal flytte hjemmefra, mens andre kjenner ikke igjen sin egen ungdom fordi motivasjonen gjør at de plutselig oppfører seg mye mer ansvarlig enn hjemme.

Det er slik det er og slik det skal være. Vi ønsker denne fine gjengen hjertelig velkommen tilbake til skolestart i august, -med hesten sin på flyttelasset.

Bilder

Gruppe med elever og foresatte som ser på lærere og ledelse ved skolenEn gruppe elever løper i gymsalTrener og rytter med hest i ridehalltrener og rytter med hest inne i ridehallTo jenter med ryggen til får en vaffel av en voksenDame heller kaffe i kaffekanneFire personer prater sammen, sittende i et romtrener og rytter og hest i ridehallTrener, rytter og hest i ridehallTrener, rytter og hest i ridehallEn gruppe ryttere med hest og deres trener i ridehallMennesker går med ryggen til uteInteriør fra en studenthybelStall med stallbokser. En gruppe mennesker ser på